AUR (Alianța pentru Unirea Românilor)

Biografie:

Partid înființat în septembrie 2019 de George Simion, care este și președintele formațiunii.

AUR a candidat pentru prima oară la alegerile parlamentare 6 decembrie 2020.

Partid definit prin euro-scepticism, naționalism și populism, cu miză pe fundamentalismul creștin, antiavort, antisistem, homofobie, xenofobie, anti-imigrație și antisemitism (o listă de exemple, aici). Claudiu Târziu, fost co-președinte, alături de George Simion, coordonează publicația rostonline.ro, de influență legionară, este director al Editurii „Rost”, precum și director de marketing la SC Cosânzeana Edit Pres SRL (firmă care editează Revista AS).

Susține că valorile sale de bază sunt familia, credința și patria, ceea ce îl înscrie în linaia partidelor europene conservatoare de centru-dreapta.

Își asumă, prin program, reunirea cu Basarabia.

Pe listele sale s-au regăsit numeroase persoane controversate, printre care militarii Nicolae Roman (Buzău) și Francisc Tobă (Brașov), primul fiind legat de episodul încercărilor de înăbușire a Revoluției din 1989 de la Timișoara, iar Tobă în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în decembrie 1989. Tot pe listele AUR a fost aleasă și Diana Iovanovici Șoșoacă, însă aceasta a fost exclusă din partid în februarie 2021, pentru că ar fi „adus atingere intereselor și imaginii partidului”.

A vehiculat numele lui Călin Georgescu pentru funcția de prim-ministru al României. Georgescu s-a remarcat în trecut cu un discurs anti-occidental, inclusiv cu opinii împotriva intrării României în zona euro.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Foto: partidulaur.ro

SEO optimized by sem.ro SEO agency.