Ioan Mang

Afiliere Politică: PSD, deputat

Biografie:

Politician social-democrat, născut în 1958, la Ineu, Arad.

A fost ministrul Educației pentru opt zile, în Guvernul Ponta (2012). A demisionat la scurt timp după numire, după ce a fost acuzat public că a plagiat mai multe lucrări și articole științifice. Ministrul Liviu Pop, tot PSD, numit imediat după Mang, a schimbat structurile comisiilor care îl anchetau pe Mang.

Potrivit CV-ului, este în continuare profesor universitar în inginerie și IT, la Universitatea din Oradea. Același CV arată că a obținut titlul de doctor în științe inginerești în 1999, la Universitatea din Timișoara, cu teza “Contribuţii la creşterea securităţii în transmisia informaţiei”.

Între 2012-2020 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor. A mai fost parlamentar în mandatul 2008-2012, când a fost membru al Senatului României. Din 2020 este deputat de Bihor.

Este una dintre vocile social-democrate care s-a declarat mai degrabă pentru o poziție neutră a României în chestiunea războiului din Ucraina. La aproape două luni după declanșarera invaziei, Ioan Mang declara: ”Războaiele marilor puteri nu sunt războaiele noastre. Nu au fost niciodată și nici nu trebuie să devină. Și mai trebuie să fim atenți la un lucru: această ”nouă ordine mondială” care va să vină nu trebuie fie în detrimentul statelor mici, cum e și România”.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.