Allen Coliban (USR PLUS, primar Brașov)
„Brașovul are deja cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară”.
Adevărat
Barometru Factual
Transport
Data verificării: 16.09.2021
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

Allen Coliban, primarul Brașovului, a semnat un contract de achiziție pentru 12 autobuze electrice și a scris pe Facebok în 23 august 2021: „Brașovul are deja cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară”.

Ce verificăm?

Dacă Regia Autonomă de Transport Brașov (RATBV) deține, în acest moment, cele mai multe autobuze electrice din România.

Verificare

În acest moment, în marile orașe circulă doar 116 autobuze electrice. La cererea Factual.ro, primăriile și societățile de transport din marile orașe ale țării au furnizat numărul de autobuze electrice pe care le dețin în prezent. Din nouăsprezece municipii incluse, doar patru dispun de astfel de autobuze, iar cele mai multe se regăsesc în Brașov (59). Unele dintre orașele care nu dispun deocamdată de autobuze electrice au contractat totuși achiziția de astfel de mijloace de transport. Trei primării (Bacău, Ploiești, Suceava) nu au răspuns solicitării noastre, iar datele incluse sunt cele publicate pe site-urile administrațiilor locale, la fel ca cele de la Alba Iulia.

Cu toate că Sibiul nu dispune de autobuze electrice, aici circulă 5 minibuze cu propulsie electrică. Orașul a semnat în luna martie și un contract pentru achiziția a alte 9 autobuze electrice, care urmează să fie livrate. La Baia Mare, două linii sunt deservite de 12 troleibuze electrice, iar în Galați există 20 de autobuze hibride. Timișoara are cel mai mare contract de achiziție pentru autobuze electrice, în următorul an aici urmând să ajungă 44 de astfel de vehicule. Mai depășesc pragul de 30 de autobuze electrice contractate orașele Pitești și Târgu Mureș.

Concluzie

Afirmația lui Allen Coliban este adevărată.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.