Cătălin Drulă (Președinte USR, deputat)
„CONTINUAREA de la Eroilor spre Universitate și mai departe până la Iancului și Pantelimon a fost ABANDONATĂ ANI DE-A R NDUL. Abia în iunie 2019 a fost lansată licitația pentru proiectarea secțiunii Eroilor-Iancului. Și nu este finalizată nici azi.”
Adevărat
Barometru Factual
Transport
Data verificării: 24.09.2020
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

În contextul deschiderii tronsonului Râul Doamnei – Eroilor 2 din Magistrala de metrou 5 la 15 septembrie 2020, deputatul USR Cătălin Drulă a scris pe Facebook că:

CONTINUAREA de la Eroilor spre Universitate și mai departe până la Iancului și Pantelimon a fost ABANDONATĂ ANI DE-A RÂNDUL. Abia în iunie 2019 a fost lansată licitația pentru proiectarea secțiunii Eroilor-Iancului. Și nu este finalizată nici azi.”

Nu există proiect mai important de infrastructură de transport urban pentru București decât magistrala M5. Dar…

Publicată de Cătălin Drulă pe Marţi, 15 septembrie 2020

Ce verificăm?

Care este stadiul licitației pentru proiectarea secțiunii Eroilor-Iancului din Magistrala de metrou 5.

Verificare

În 29 iunie 2019 Metrorex lansa în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul de participare pentru licitația „Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea EROILOR (PS OPERĂ) – PIAȚA IANCULUI”. Valoarea totală a obiectivului de investiții era de 70 milioane lei, cu o durată estimată de executare a contractului de 60 de luni.

Până la 23 septembrie 2019, în anunțul de participare au fost înregistrați doi ofertanți: Metroul SA și Asocierea 3TI PROGETTI ITALIA.

Metroul SA a fost desemnat câștigător pe 30 iulie 2020.

Rezultatul este contestat de italienii de la Asocierea 3TI Progetti, care depun la 10 august 2020 o contestație la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor).

Potrivit CNSC dosarul este în prezent în lucru, iar procedura din SEAP nu poate fi finalizată până la soluționarea contestației.

Concluzie

Afirmația deputatului Cătălin Drulă este adevărată. Datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice arată că licitația pentru porțiunea Eroilor-Iancului din magistrala de metrou M5 nu este finalizată nici astăzi, deși procedura a fost demarată în iunie 2019.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.