Cristina Prună (USR, deputat)
„Bani pentru reclame: 16,6 milioane lei
Bani pentru investiții RADET: 13 milioane de lei”
Adevărat
Barometru Factual
Finante
Data verificării: 14.02.2020
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

Referindu-se la cheltuielile municipiului Bucureşti în 2019, deputatul USR Cristina Prună a scris pe Facebook în 10 februarie 2020: 

„Bani pentru reclame: 16,6 milioane lei
Bani pentru investiții RADET: 13 milioane de lei”

Ce verificăm?

Cât a alocat în 2019 primăria Capitalei pentru publicitate și cât a alocat pentru investiții la RADET.

Verificare

Suma alocată pentru investiţiile Companiei Municipale Termoenergetica, entitate care gestionează investiţiile necesare fostei RADET, a ajuns la 13,1 de milioane de lei, conform hotărârii de consiliul general adoptată la sfârşitul anului trecut.

Prin HCGMB nr. 721/2019, bugetul alocat capitolului publicitate şi reclamă pentru Centrul de Proiecte Culturale ale Municipiului Bucureşti ARCUB a ajuns la 3,3 milioane de lei. 

Costurile campaniei “Bucureşti trainic”, derulată de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, sunt recunoscute chiar de Gabriela Firea: 3.8 milioane de lei.

Tot printr-o hotărâre de rectificare bugetară, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), instituție din subordinea Primăriei Capitalei, a primit anul trecut, pentru cheltuieli cu publicitatea, 2,2 milioane de lei pe lângă cele 3 milioane alocate iniţial. Un total de peste 5 milioane de lei.

În bugetul pentru 2019 făcut public de Direcţia Generală de Asistenţă Socială sunt prevăzuţi  pentru publicitate 3 milioane de lei.

Concluzie

Afirmația Cristinei Prună este adevărată. În 2019, Primăria Bucureşti a alocat 13 milioane de lei pentru investiţiile Termoenergetica, mai puţin decât bugetul pentru publicitatea diverselor instituţii din subordinea municipalităţii.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.