Gabriela Firea (PSD, senator)
Asa cum v-am mai informat, de la începutul anului și până în prezent avem peste 100.000 de mașini noi, noi spunem noi, dar ele sunt vechi, înmatriculate în capitală, cumva din nou rablele Europei au ajuns la noi la București
Adevărat
Barometru Factual
Transport
Data verificării: 27.11.2017
www.factual.ro
Sursa afirmației: Hotnews

Context

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a comentat pe marginea numărului mare de autoturisme second-hand înmatriculate în Bucureşti de la începutul anului, declarând următoarele:

Ce verificăm?

Care este numărul de maşini second-hand care au fost înmatriculate în Capitală, de la începutul anului 2017 până în prezent.

Verificare

DRPCIV pune la dispoziţia publicului statistici pentru înmatriculări de autoturisme noi şi second-hand. Am centralizat cele mai recente date disponibile, pe care le prezentăm mai jos:

Observăm că în perioada 01.01.2017 – 31.10.2017 au fost înmatriculate în total 149733 autoturisme, dintre care 97237 second-hand.

Concluzie

Afirmaţia Gabrielei Firea este adevărată. Conform datelor oficiale, au fost înregistrate aproape 100 000 de autoturisme second-hand la nivelul Municipiului Bucureşti, de la începutul anului.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.