Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

27.11.2017

Asa cum v-am mai informat, de la începutul anului și până în prezent avem peste 100.000 de mașini noi, noi spunem noi, dar ele sunt vechi, înmatriculate în capitală, cumva din nou rablele Europei au ajuns la noi la București

Gabriela Firea

PSD

Sursa afirmației: Hotnews

Adevărat

Context

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a comentat pe marginea numărului mare de autoturisme second-hand înmatriculate în Bucureşti de la începutul anului, declarând următoarele:

Ce verificăm?

Care este numărul de maşini second-hand care au fost înmatriculate în Capitală, de la începutul anului 2017 până în prezent.

Verificare

DRPCIV pune la dispoziţia publicului statistici pentru înmatriculări de autoturisme noi şi second-hand. Am centralizat cele mai recente date disponibile, pe care le prezentăm mai jos:

Observăm că în perioada 01.01.2017 – 31.10.2017 au fost înmatriculate în total 149733 autoturisme, dintre care 97237 second-hand.

Concluzie

Afirmaţia Gabrielei Firea este adevărată. Conform datelor oficiale, au fost înregistrate aproape 100 000 de autoturisme second-hand la nivelul Municipiului Bucureşti, de la începutul anului.

© 2021 Factual.ro · Toate drepturile rezervate   •   Cookies   •   Contact

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.