Gabriela Firea (PSD, senator)
„Astăzi este convocată ședința „de îndată” a CGMB de către noul primar general. Dar nu există niciun proiect pentru dezvoltarea Capitalei! Nimic despre spitale, Prelungirea Ghencea, Pasajul Doamna Ghica, consolidarea clădirilor cu risc seismic, termoficare, transport sau alte obiective”.
Trunchiat
Barometru Factual
Finante
Data verificării: 24.04.2021
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

Pe 14 aprilie 2021, Gabriela Firea- senator PSD a scris pe Facebook:

„ Astăzi este convocată ședința „de îndată” a CGMB de către noul primar general. Dar nu există niciun proiect pentru dezvoltarea Capitalei! Nimic despre spitale, Prelungirea Ghencea, Pasajul Doamna Ghica, consolidarea clădirilor cu risc seismic, termoficare, transport sau alte obiective”.

Ce verificăm?

Ordinea de zi a ședinței din data de 14 aprilie 2021 și care e situația proiectelor de dezvoltare.

Verificare

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a convocat pentru 14 aprilie o ședință „de îndată” (extraordinară – cea ordinară are loc la finalul fiecărei luni).  Conform Primăriei Capitalei, pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului General, din 14 aprilie 2021, s-au aflat doar două proiecte.

Primul privește împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 6 de a încheia un acord de parteneriat în vederea asocierii/cooperării cu Organizaţia Salvaţi Copiii în scopul realizării în comun a Programului privind înfiinţarea unui centru pilot de acordare a serviciilor pluridisciplinare pentru copii, victime ale abuzului sexual. Cel de-al doilea prevede împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 6 de a încheia un acord de parteneriat cu Asociaţia Centrul Rromilor „Amare Rromentza”.

Cu toate acestea, Nicușor Dan, primarul Municipiului București, a integrat în Proiectul de Buget al Municipiului București pe anul 2021 sume de bani pentru: modernizarea rețelei de termoficare, reluarea lucrărilor pentru Prelungirea Ghencea și Pasajul Doamna Ghica, reabilitarea spitalelor, consolidarea clădirilor cu risc seismic, refacerea Planului Urbanistic General, demararea semaforizării inteligente și finalizarea Registrului Spațiilor Verzi. Proiectul a fost în dezbatere publică din 7 aprilie până în 21 aprilie

Concluzie

Afirmația Gabrielei Firea este trunchiată. În ordinea de zi a Ședinței Consiliului General nu există proiecte de dezvoltare, însă ședința nu a fost una ordinară. Proiectul de buget pe anul în curs prevede investiții, dar la momentul declarației era încă în dezbatere publică.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.