Liviu Dragnea (PSD)
În România, prețul la pompă este cel mai mare din UE și aici vorbim de prețul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat.
Fals
Barometru Factual
Energie
Data verificării: 13.12.2016
www.factual.ro
Sursa afirmației: Hotnews

Context

Marți 13 decemrbie 2016, președintele PSD, Liviu Dragnea a făcut următoarea declarație de presă:

 

În România, prețul la pompă este cel mai mare din UE și aici vorbim de prețul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat.

 

Ce verificăm?

Dacă prețul carburanților fără taxe la pompă în România este cel mai mare din UE.

Verificare

Comisia Europeana monitorizează saptămânal prețurile la carburanți în tările din Uniunea Europeană. Astfel, conform buletinului Comisiei Europene privind prețul carburanților fără taxe, din 5 decembrie 2016, găsim:

carburant

În ceea ce privește benzina Euro 95, observăm că Spania, Olanda, Malta, Luxembourg, Italia, Germania, Danemarca și Cipru au prețuri mai mari.

În ceea ce privește motorina, avem prețuri mai mici ca în Slovacia, Spania, Suedia, Portugalia, Olanda, Luxembourg, Ungaria, Grecia, Germania, Finlanda, Estonia, Danemarca, Cipru și Austria.

În ceea ce privește gazul lichefiat, Suedia, Slovenia, Portugalia, Polonia, Olanda, Italia, Irlanda, Ungaria, Grecia, Franța, Danemarca, Cipru și Croația, au prețuri mai mari.

 

Concluzie

Declarația lui Liviu Dragnea este falsă. Prețul carburanților fără taxe la pompă, în țara noastră, nu este cel mai mare din UE.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.