Sevil Shhaideh (PSD)
(nr. Din fondul pentru reducerea riscului seismic) gradul de absorbție nu depășește 10 la sută din suma alocată.
Adevărat
Barometru Factual
Finante
Data verificării: 06.03.2017
www.factual.ro
Sursa afirmației: Agerpres

Context

Prezentă la Buzău în cadrul unor vizite pe care le efectuează în județe, la invitația autorităților publice locale, “pentru o mai mare predictibilitate a măsurilor guvernamentale, pentru a intensifica dialogul și colaborarea între nivelul central și local din sistemul public”, Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării, a declarat:

 

(nr. Din fondul pentru reducerea riscului seismic) gradul de absorbție nu depășește 10 la sută din suma alocată.

 

Ce verificăm?

Care este gradul de absorbţie a fondului pentru finanțarea acțiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinație de locuință, realizat de autoritățile locale din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene.

Verificare

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) derulează în prezent trei programe de consolidare a clădirilor cu risc seismic, programele anuale elaborându-se de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice pe baza priorităţilor stabilite de consiliile judeţene/ Consiliul General al Municipiului Bucureşti și avizate de comitetele județene pentru situații de urgență, se arată pe site-ul ministerului.

 

Finanțarea pentru aceste programe se regăsește anual în bugetul MDRAPFE. Pentru a vedea care este gradul de absorbție pentru acest program, trebuie să comparăm alocarea inițială din bugetul de stat aprobat (cât s-a alocat inițial, la începutul anului) și execuția bugetară (cât s-a cheltuit efectiv la finalul anului).

 

Pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice găsim date cu privire la proiectele și execuțiile bugetare ale fiecărui minister în parte.

 

În ceea ce privește anul 2016, nu avem disponibilă execuția finală a bugetului de stat, ci o execuție preliminată care apare în proiectul bugetului de stat pentru anul 2017. În ceea ce privește fondul pentru reducerea riscului seismic pus la dispoziție autorităților locale de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene pentru anul 2017, acesta este de 25,000,000 lei.

 

Concluzie

Declarația ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene este adevărată.

 

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.