Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

12.06.2019

"Este pentru prima dată în ultimii 9 ani când asistăm la o scădere a numărului turiștilor străini care se cazează în România în primele 4 luni ale anului față de perioada similară a anului trecut."

Siegfried Mureșan

PNL

Sursa afirmației: Facebook

Adevărat

Context

În 4 iunie 2019, Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL a făcut următoarea afirmație referindu-se la evoluția turiștilor străini veniți în România.

“Este pentru prima dată în ultimii 9 ani când asistăm la o scădere a numărului turiștilor străini care se cazează în România în primele 4 luni ale anului față de perioada similară a anului trecut.”

Ce verificăm?

Cum a evoluat numărul turiștilor străini înregistrați în structurile de cazare din România în primele 4 luni ale anului pentru ultimii nouă ani.

Verificare

Pentru a verifica acest lucru, folosim datele Institutului Național de Statistică.

Mai întâi, să vedem ce s-a întâmplat în 2019:

În ceilalți ani, situația arată așa:

Concluzie

Afirmația lui Siegfried Mureșan este adevărată. Acesta are dreptate când spune că asistăm pentru prima dată la o scădere privind numărul turiștilor străini înregistrați în structurile de cazare din România în primele patru luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent în ultimii nouă ani.

Acest website folosește „cookies” pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra stocării acestor cookies pe dispozitivul dvs. Află mai multe

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.