Dezinformări rețele sociale
Data postării: 24.01.2023
www.factual.ro
Afirmația ,,Oamenii trebuie să devină baterii pentru AI”, atribuită în mod FALS Forumului Economic Mondial

Un utilizator Facebook a postat, pe 14 ianuarie 2023, o captură de ecran a unui articol publicat de ZiuaNews.ro, despre Forumul de la Davos.

În descrierea postării, utilizatorul scrie că ,,Inteligența Artificială va înlocui pe om treptat” și inserează un link către articolul de pe ZiuaNews.ro. Acesta este, de fapt, o copie tradusă a unui articol publicat în limba engleză, pe site-ul planet-today.com, care citează o altă publicație, respectiv Science Daily. 

Forumul Economic Mondial (World Economic Forum) are o secțiune specială dedicată inteligenței artificiale. Misiunea sa, susțin creatorii acesteia, este „să contribuie la asigurarea faptului că aceste sisteme pun accent pe confidențialitate și responsabilitate și promovează egalitatea și incluziunea”.

WEF este un laborator de idei care furnizează viziuni asupra dezvoltării viitoare a lumii. În privința inteligenței artificiale, pe site-ul organizației este notat:

„Ne propunem să reunim sectoarele public și privat pentru a proiecta, testa și implementa în comun politici care sporesc beneficiile inteligenței artificiale și ale învățării automate – în timp ce dezvoltăm proiecte pentru a proteja persoanele vulnerabile și pentru a aborda probleme precum tehnologia recunoașterii faciale”.

Articolul de pe ZiuaNew.ro conține o presupusă captură de ecran a unei postări de pe contul de twitter al World Economic Forum, în care ar apărea afirmația ,,oamenii trebuie să accepte să devină o sursă de energie pentru mașinile AI”. 

Postarea din captura de ecran nu există însă în istoricul paginii de twitter. 

Subiectul inteligenței artificiale (AI) a fost abordat la întâlnirea Forumului Economic Mondial de la Davos, dar prezentând idei despre cum ar putea îmbunătăți viața oamenilor, în viitor. 

Satya Nadella, președinte și CEO Microsoft, a susținut, în cadrul forumului, că ,,AI Golden Age este aici și este bine pentru umanitate”. 

Satya Nadella a mai spus: ,,o epocă de aur a inteligenței artificiale este în curs și va redefini munca așa cum o cunoaștem. Viitorul muncii nu este doar despre tehnologie și instrumente. Este vorba despre noi practici de management și sensibilității față de locul de muncă. Tehnologia va oferi din ce în ce mai multe modalități de a aduce oamenii împreună”, conform comunicatului de presă publicat de Weforum.org, pagina oficială a forumului, unde sunt disponibile discuțiile participanților de anul acesta. 

Ce este Forumul Economic Mondial?

A fost fondat în anul 1971 de Klaus Schwab și este o organizație non-profit elvețiană. Anual, la Davos, în stațiunea montană Graubünden, are loc întâlnirea organizată de WEF, unde participă lideri mondiali, dar și ONG-uri, mass-media, activiști, antreprenori, cercetători, academicieni. Întâlnirea are scopul de a prezenta noi idei în domeniul energiei, tehnologiei, sustenabilității, adaptate la contextele politico-sociale din prezent. 

Foto copertă: ZiuaNew.ro

 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.