Dezinformări rețele sociale
Data postării: 23.08.2023
www.factual.ro
CONTEXT LIPSĂ | Alertă cu bombă în mai multe spitale din București

Un utilizator Facebook a postat, în 23 august 2023, o amenințare în care scria că în mai multe spitale din București și la sediul Ministerului Sănătății au fost amplasate mai multe bombe, care vor provoca victime.

Postarea făcea trimitere la un articol publicat pe site-ul stirilezilei.biz.

„Mobilizare generale în bucurești! Alertă cu bombă în mai multe spitale: „Vor exploda în câteva ore! Multă lume va muri” Este vorba despre Spitalul de Oftalmologie, spitalul fundeni, Spitalul Marius Nasta și Spitalul Bagdasar. La fel și institutul Ana Aslan dar și Ministerul sănătății.”  

Am contactat toți reprezentanții instituțiilor menționate anterior, însă în niciunul dintre cazuri nu a fost confirmată amplasarea de materiale explozibile. Persoanele contactate au certificat faptul că pe adresele de mail ale spitalelor a fost primită această amenințare cu bombă, dar în niciun caz nu s-a confirmat.

„A existat un mesaj transmis, dar fără obiect”, a declarat pentru Factual.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni, Florin Bica.

Managerul Institutului Ana Aslan, Sergiu Pantea, a declarat pentru Factual.ro, că pe adresa instituției a fost primită o amenințare.

„Am primit și noi amenințarea, dar e fără obiect. Au venit să facă verificări cei de la poliție, ISU,  dar, din fericire, e o alertă falsă”, a declarat managerul institutului.

 

Răspunsuri similare au fost date și de reprezentanții celorlalte spitale.


SEO optimized by sem.ro SEO agency.