Dezinformări rețele sociale
Data postării: 05.08.2022
www.factual.ro
DEZINFORMARE | O fotografie neatribuită, cu un copil cu dizabilități, folosită la creșterea expunerii unei pagini

O presupusă zi de naștere a unui copil cu membrele amputate este folosită pentru a crește vizibilitatea unei pagini dedicate artelor vizuale.

“Azi este ziua lui Daniel ,dar fiind un copil fara manute multi copii il ocolesc ,de aceea nu are multi prieteni Hai sa-i facem noi sufletul fericit urindu-i un calduros La multi ani si multa sanatate , bunul Dumnezeu sa fie alaturi de el si de noi sa fim sanatosi cu toti ❤”, se arată în postarea de pe pagina România e Acasă.Aceasta a adunat peste 3.300 de share-uri și re-share-uri, 4.400 de comentarii si peste 6.000 de reacții. În ultimele 24 de ore, fotografia a strâns, în total, aproape 500.000 de vizualizări.

Textul este însoțit de o imagine cu un copil cu dizabilități îmbrăcat într-o uniformă crem. Această culoare este folosită de multe dintre armatele lumii.

Sursa imaginii este un blog de știri, Soran News, care acoperă actualitatea din unul dintre cele mai mari orașe din regiunea Kurdistan.

Inițial, fotografia a fost postată pe 11 martie, cu ocazia unei sărbători care se ține doar în Kurdistanul irakian. Nu este atribuită niciunui autor și nu conține detalii precum numele copilului ori ziua de naștere a acestuia. „Cea mai frumoasă imagine a Zilei hainelor kurde. Merită mii de like-uri și inimioare roșii 😍”, este textul care însoțește imaginea copilului cu dizabilități. Potrivit kurdipedia.org, îmbrăcămintea kurdă arată solidaritatea și unitatea din rândul națiunii kurde.

Imaginea a mai fost distribuită și pe alte pagini din România, precum „RUGA PENTRU SUFLET”, “Liga maistrilor militari si subofiteri in rezerva din Romania” și “Cafeluța de dimineață !”.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.