Dezinformări rețele sociale
Data postării: 28.07.2022
www.factual.ro
DEZINFORMARE | Vinul ar distruge celulele maligne și ale 12 tipuri de cancer

Un utilizator de Facebook pretinde că vinul are beneficii în lupta împotriva cancerului, deși studiile arată contrariul.

Postarea, care a adunat 7.200 de share-uri și peste 8.000 de aprecieri face referire la beneficiile “uimitoare” ale vinului care ar distruge celulele maligne și 12 tipuri de cancer.

Aceasta este ultima noutate în medicină, efectiv contra cancerului! Vinul este un produs miraculos pentru a omori celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia. […] cea mai interesantă este efectul produs asupra chisturilor și tumorilor. Acesta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile”, se arată în textul însoțit de o imagine generică cu o podgorie.

Potrivit Institutului Național al Cancerului, principala agenție a guvernului federal american care se ocupă cu cercetarea și formarea specialiștilor care luptă împotriva cancerului, alcoolul, prezent în diferite proporții în toate tipurile de vin, poate să provoace mai multe feluri de cancer.

De altfel și în Programul Național de Toxicologie al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA se subliniază faptul că băuturile alcoolice reprezintă un cancerigen uman. Potrivit aceleiași instituții, specialiștii au ajuns la concluzia că există modele clare între consumul de alcool și dezvoltarea următoarelor tipuri de cancer: cancer de cap și gât, cancer esofagian, cancer la ficat, cancerul de sân și cancer colorectal.

De asemenea, băuturile alcoolice pot conține o varietate de contaminanți cancerigeni care sunt introduși în timpul fermentației și producției, cum ar fi nitrozaminele – compuși organici ce se regăsesc de regulă în fumul de țigară -, fibrele de azbest, fenolii și hidrocarburile.

Compusul secundar al viței de vie –  resveratrol – , care se găsește în strugurii folosiți la producerea vinului roșu și în alte plante, a fost investigat de cercetători pentru a vedea dacă are efecte asupra sănătății, inclusiv prevenirea cancerului. Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit nicio asociere între consumul moderat de vin roșu și riscul de a dezvolta cancer de prostată sau cancer colorectal.

Componentele acestei plante au demonstrat că acționează de 10.000 de ori mai bine decât produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat normal în lume, pentru încetinirea creșterii celulelor canceroase și ceea ce este încă foarte uimitor, acest tip de terapie și cu extract de lămâie distruge nu numai celulele maligne canceroase, dar nu afecteaza celulele sanatoase!”, se mai arată în postare. Textul indică drept sursă Institutul de Științe în Sănătate din Les Breuleux, Elveția. Instituția nu există iar Les Breuleux este o comună puțin peste 1.500 de locuitori, de la granița cu Franța.

O legătură indirectă cu posibilitatea ca vinul să aibă aibă efecte pozitive în lupta împotriva cancerului ține însă de sâmburii din boabele de struguri. Potrivit Centrul Național pentru Informații Biotehnologice, semințele de struguri măcinate și degresate ulterior protejează celulele hepatice tratate cu adriamicină împotriva daunelor oxidative. Adriamicina este un medicament chimioterapeutic care poate încetini sau opri creșterea celulelor canceroase.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.