Dezinformări rețele sociale
Data postării: 19.01.2024
www.factual.ro
FALS | Alexander Soros nu este noul cardinal al Bisericii Catolice

Un utilizator Facebook a distribuit o știre de pe site-ul SolidNews.ro, în care se vorbește despre așa-zisa numire a lui Alexander Soros, fiul lui George Soros, în funcția de cardinal al bisericii catolice, de către Papa Francisc. Acest lucru ar încălca normele bisericești, deoarece fiul omului de afaceri ar fi homosexual nedeclarat. 

„Ferească Dumnezeu! Papa Francisc l-a numit pe Soros Jr., un homosexual (ne)declarat, ca și cardinal/diacon al bisericii catolice.”  


Soros NU apare pe lista cardinalilor de la Vatican

Conform datelor oficiale de la Vatican, care publică lista tuturor cardinalilor în serviciu, în prezent sunt 240 de cardinali, dintre care 132 eligibili să voteze pentru alegerea unui nou papă. Numele Soros nu apare printre cardinalii activi.

Papa Francisc a numit, în mandatul său, 131 de cardinali. Niciunul dintre aceștia nu este Alexander Soros. Cel mai recent, numirile s-au făcut în luna septembrie 2023, când Papa Francisc a ridicat la rang de cardinal 21 de clerici, cei mai mulți din Africa, Asia și continentele americane.

Cardinalii reprezintă membri al clerului catolic, numiți pe viață de către Papă. Este cel mai înalt rang al Bisericii Catolice, în afară de cel pontifical. Aceștia reprezintă în mod colectiv Colegiul Cardinalilor, care are responsabilitatea de a alege un nou Papă, atunci când Sfântul Scaun rămâne vacant. 

Deși, în trecut, erau numiți cardinali și din afara bisericii, în prezent cardinalii trebuie să aibă cel puțin funcția de preot și să aibă o licență sau expertiză în Scriptură, Teologie și Drept canonic (Alexander Soros este licențiat în istorie).

Așa-zisa informație potrivit căreia Soros ar fi fost numit cardinal catolic a apărut și în publicația spaniolă Alerta Digital, una dintre principalele surse de dezinformare din Spania.

Informația a mai fost verificată și dezmințită și de jurnaliștii de la Veridica.

 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.