Dezinformări rețele sociale
Data postării: 24.05.2023
www.factual.ro
FALS | Apa alcalină distruge tumorile

O postare cu mesajul „Tratament pentru Cancer: Medic german: “Toată lumea trebuie să știe că apa alcalină distruge tumorile!”- Află din primul comentariu cum se prepară” a devenit virală pe Facebook. Postarea are atașată și o imagine:

*Captură ecran 24.05.2023

Postarea încearcă să inducă ideea falsă – și periculoasă – și simpla ingerare a apei alcaline ar putea scăpa un bolnav de cancer de tumori.

De unde provine ideea apei alcaline salvatoare?

Autorul postează un link în comentarii, care duce spre un articol din anul 2022, intitulat „Așa scapi de burtă fără să ții dietă și fără să rămâi cu vergeturi pe corp: Trebuie să faci un singur lucru cu o ceapă roșie în fiecare zi”. Link-ul respectiv nu are nici o legătură cu postarea de pe Facebook.

În ceea ce privește apa alcalină, declarația citată îi aparține, de fapt, lui Robert O. Young, un personaj care a fost cercetat pentru șarlatanie, după ce a fost depistat că practică medicina fără să aibă niciun drept.

Acum în vârstă de 71 de ani, Young este autor de cărți, antreprenor și naturopat (adept al medicinei alternative, naturiste). Acesta susține că apa alcalină poate trata majoritatea bolilor, inclusiv cancerul și a scris o serie de cărți, intitulate „The pH Miracle”. În anul 2017, conform quackwatch.org și CBS 8 San Diego , Robert O. Young a fost condamnat la închisoare pentru că a practicat medicina, fără ca acesta să aibă vreo expertiză în domeniu.  În 2018, a fost condamnat să îi plătească 105 milioane de dolari unui pacient de cancer pe care l-a convins să renunțe la tratamentul medicamentos și să urmeze calea sa alternativă, care nu a făcut decât să-i înrăutățească boala. În anul 2022, acesta a fost din nou arestat pentru acțiuni similare. El a încercat să trateze o femeie ce suferea de boli de ficat și tiroidă, cu modalități naturiste. O parte din modalitățile lui de a-și trata pacienții era prin perfuzii ce conțineau praf de copt, conform CBS. Cazierul lui Robert O. Young începe încă din anul 1996, când a fost depistat prima oară că practică medicina fără experiență în acest domeniu. 

Dr. Diana Artene, doctor în nutriție oncologică, demontează miturile despre legătura dintre apa alcalină și distrugerea tumorilor.

Un articol publicat de jurnaliștii de la Insider, care au consultat mai multe studii și specialiști internaționali, arată că nu există nicio dovadă că apa alcalină (apă cu un pH mai mare) ar avea mai multe beneficii asupra sănătății decât apa naturală.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.