Dezinformări rețele sociale
Data postării: 22.08.2023
www.factual.ro
INFOGRAFIC: Armata rusă nu ar ataca biserici și obiective culturale

Kremlinul susține că rachetele de înaltă precizie folosite de forțele ruse lovesc doar obiective militare. Acest lucru este fals. Stau mărturie zeci de clădiri de patrimoniu distruse, așa cum arată și lista oficială UNESCO.

 

Experții UNESCO aratăcel puțin 270 de obiective culturale din Ucraina au fost afectate de bombardamente, până la mijlocul lunii august 2023. Dintre acestea, 118 dintre ele erau clădiri religioase. Lista este în continuă actualizare.

Printre exemplele recente se numără atacul din 23 iulie 2023 asupra Catedralei Schimbării la Față din Odessa, declarată patrimoniu mondial.

Conform Institutului pentru Libertatea Credinței, cel puțin 494 de clădiri religioase, instituții educaționale și altare au fost distruse, avariate sau jefuite de către armata rusă.

Numărul exact de clădiri avariate nu poate fi determinat din cauza ocupării parțiale a zonelor Luhansk, Herson, Zaporizhya și Donetsk.

Atacurile aeriene rusești asupra patrimoniului cultural au afectat aproape fiecare regiune din Ucraina și continuă și astăzi.

Unica responsabilitate pentru orice conținut susținut de Fondul European pentru Media și Informare revine autorilor și este posibil să nu reflecte în mod necesar pozițiile EMIF și ale partenerilor Fondului, ale Fundației Calouste Gulbenkian și ale Institutului Universitar European.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.