Dezinformări rețele sociale
Data postării: 11.07.2023
www.factual.ro
FALS | Dictatura climatică

Un utilizator Facebook a distribuit un videoclip în care sunt prezente frânturi de interviu cu Karl Lautherbach, Ministrul Federal al Sănătății din Germania, din care reiese că se vor impune anumite restricții, ca în pandemie, pentru combaterea schimbărilor climatice. Declarațiile au fost făcute în urmă cu doi ani, în timpul pandemiei de coronavirus și au fost scoase din context pentru a exprima altceva decât a intenționat ministrul.

 

Ce a declarat ministrul Sănătății din Germania

 

Interviul din care au fost preluate unele declarații este din 2021, iar ministrul a fost invitat să vorbească despre restricțiile din timpul pandemiei și de varianta Omicron, care începuse să îngrijoreze comunitatea medicală.

Karl Lautherbach a fost întrebat de un alt interviu, în care spusese că „viitoarea politică climatică și criză climatică vor necesita restricții de acest gen”, adică restricții inspirate din perioada pandemiei. Astfel, Lautherbach a făcut o analogie, răspunzând că în timpul pandemiei a călătorit mai puțin decât și-ar fi dorit, preferând să pună sănătatea publică pe primul loc. În cazul unei crize climatice, ministrul a declarat că populația ar putea face ceea ce vrea, însă cu ajutorul tehnologiei verzi. Însă consideră, de asemenea, că aceasta nu va suficientă și va fi nevoie de restricții, prin care populația să călătorească mai puțin. Cu toate acestea, restricțiile ar trebui să fie voluntare.

De asemenea, Karl Lautherbach susține, în interviul dat în timpul pandemiei, că restricțiile pentru atenuarea schimbărilor climatice ar fi mai degrabă un apel către populație – și nu un gen de dictatură. În acest caz, apelul s-ar face și către unele companii, încurajându-i pe oameni să lucreze de acasă, ca în timpul pandemiei de coronavirus, acolo unde există această posibilitate. „Și astfel, analogia aici se referă la voluntar”, mai adaugă Lautherbach, în mod explicit.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.