Dezinformări rețele sociale
Data postării: 19.03.2024
www.factual.ro
FALS | Directorul Pfizer nu s-ar fi vaccinat anti-Covid

Într-o postare pe Facebook, din 1 martie 2024, o utilizatoare  susține că directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, nu s-ar fi vaccinat, deoarece serul împotriva COVID19 nu ar fi sigur.

„Toți cei care v-ați lăsat păcăliți și ați acceptat serul magic experimental, vă mai amintiți că șefu’ la faizăr a declarat că el nu se vaținează, ca să nu se bage înaintea „celorlalți”?

Vă mai amintiți de georgiță al nostru, care, la fel, zicea că nu-și înțeapă copiii, ci îi lasă pe-ai altora în față, că ai lui mai așteaptă un pic la rând?

Ăștia și-au bătut joc de oameni într-un mare fel, doar atâta am vrut să spun” susține utilizatoarea, referindu-se și la medicul Valeriu Gheorghiță, care nu și-ar fi lăsat copiii să se vaccineze.

 


 

Utilizatoarea face trimitere la o știre despre Albert Bourla, care datează din 2020. La acel moment, directorul Pfizer a declarat că își așteaptă rândul la imunizare, deoarece nu se află printre cei cu prioritate, însă ia în considerare varianta vaccinării în viitor.

În 2020 dozele de vaccin erau limitate și recomandate celor din linia întâi, Bourla fiind de părere că nu ar fi moral din partea lui să primească vaccinul înaintea celor care lucrează în domeniul sănătății.

În 2021, Albert Bourla a postat pe pagina sa oficială de Twittera primit deja a doua doză de vaccin.

„Sunt încântat să primesc a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech #COVID19. Nimic nu îmi doresc mai mult decât ca cei dragi mie și oamenii din întreaga lume să aibă aceeași oportunitate. Deși călătoria este departe de a se încheia, luptăm neobosit pentru învingerea virusului.” 

 

De asemenea, știrea despre medicul Valeriu Gheorghiță arată că acesta a declarat faptul că a discutat cu copiii săi despre vaccinarea împotriva COVID, așteptând să le vină rândul, fiind o prioritate copiii cu afecțiuni cronice și nicidecum că serul ar fi periculos. Într-un alt material video din 2021, medicul a declarat că s-a vaccinat cu trei doze până la acel moment.

În cele din urmă, „serul experimental magic” a reușit să salveze mai mult de 1,4 milioane de vieți, cei mai mulți fiind vârstnici și care își trăiesc viața fără griji în prezent, reducând decesul cu până la 57%, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.