Dezinformări rețele sociale
Data postării: 30.04.2024
www.factual.ro
FALS | Fostul ministru al sănătății din Italia nu mai poate ieși fără poliție

Un utilizator a încărcat pe Facebook un videoclip, preluat de pe Tik Tok, în care apare fostul ministru al sănătății din Italia, Roberto Speranza. El este apărat de poliție pentru a se putea urca într-o mașină, fiind înconjurat de mai multe persoane care strigă „criminal”

În descrierea postării, utilizatorul scrie că „In Italia mortile sunt puhoi.. Fostul ministru al sanatatii care a impus vaccinul obligatoriu, nu mai se poate deplasa fara aparare din cauza furiei familiilor celoe morti.. La noi cand o sa fie trasi la raspundere?” (n.r. – greșelile gramaticale nu ne aparțin).


Ce s-a întâmplat?

 

Pe 3 aprilie, fostul ministru al sănătății din Italia, Roberto Speranza, a fost insultat și amenințat de un grup de antivacciniști, după ce acesta a fost să își prezinte noua sa carte, relatează Rai News.

Roberto Speranza a fost ministrul sănătății în perioada 12 februarie 2021 – 21 octombrie 2022. 

În ceea ce privește vaccinarea din Italia, la începutul anului 2022 a fost introdusă vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani, potrivit The Guardian. Această decizie a venit în urma creșterii rapide de cazuri de infectare cu varianta Omicron, Italia fiind pe locul doi, în ceea ce privește infectarea, din Europa, după Marea Britanie. 

Introducerea acestei măsuri a scăzut foarte mult numărul de cazuri de infectare și morți înregistrate, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, potrivit John Hopkins University & Medicine.

Italia, pe toată durata pandemiei, a înregistrat peste 25 milioane de cazuri de infectări cu virusul Covid-19 și peste 188000 de decese, potrivit aceleiași surse.

*Sursă foto: John Hopkins University & Medicine

 

Cât despre culpabilitatea fostului ministru, în legătură cu morțile din cauza efectelor adverse al vaccinului, curtea de miniștri din Brescia a spus că acuzațiile aduse asupra lui nu au nicio bază sau dovezi, potrivit The Guardian și Rai News.


Concluzie

 

Roberto Speranza a avut nevoie de protecția polițiștilor pentru a se putea deplasa, deoarece persoanele antivacciniste prezente la lansarea lui de carte îl amenințau și îl numeau „criminal”. 

 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.