Dezinformări rețele sociale
Data postării: 08.02.2023
www.factual.ro
FALS | Moartea lui DJ Bosse, speculată de antivacciniști

Un utilizator Facebook a sugera pe 4 februarie 2023 că DJ Bosse, care făcea parte dintre colaboratorii studioului de muzică Amma Music, a murit din cauza vaccinului anti covid. 

„[Vaccinul] eficient. Când nici nu te aștepți, a scris utilizatorul Facebook în cadrul postării care cuprindea un colaj foto apărut în revista wowbiz.ro.

În comentarii, utilizatorul Facebook mai explică și cum provoacă vaccinul anti covid decese, sugerând că acestea sunt ținute la secret: 

<<Cred că am mai purtat discuția asta cu dumneavoastră. Ați văzut studiile cu privire la pericolele reprezentate de acest ser? Ați ascultat medicii premiați cu premiul Nobel? Pe cei care au descoperit această tehnologie? Aceeași care au spus și că “este crima perfectă”?! Mai departe domnul meu eu nu pot să vă bag informațiile pe gât. Cine chiar vrea le găsește. Cat despre autopsie găsiți dumneavoastră un Medic BUN, care știe meserie și cum se face autopsie detaliată, care nu este sponsorizat de big pfarma și apoi împărățiți cu noi raportul acestuia. Mulțumesc anticipat!”>>. 

Însă, în articolul publicat de wowbiz.ro era specificat faptul că DJ Bosse a decedat în data de 28 ianuarie 2023 în urma unui infarct. 

În 29 ianuarie 2023, cauza decesului a fost specificată și de reprezentanții studioului de muzică Amma Studio.

Moartea subită cardiacă este un eveniment studiat de multă vreme în medicină. De regulă, este cauzată de afecțiuni cardiace preexistente, diagnosticate sau nu. Societatea Română de Cardiologie a tradus și publicat Ghidul managementului pacienților cu aritmii ventriculare și prevenția morții subite cardiace, elaborat de Societatea Europeană de Cardiologie în 2015.

 

Ghidul oferă indicii clare despre cazurile de moarte subită în urma infarctului, la tinerii sub 40 de ani, chiar și înainte de pandemia de covid19. 

De altfel, Factual.ro a analizat în mai multe rânduri afirmațiile care fac o legătură directă între morțile cardiace subite și vaccinarea anti-covid. Exemple pot fi găsite aici și aici. Concluziile acestora, din punctul de vedere al specialiștilor, sunt clare: nu există o incidență crescută a morților subite la adulții tineri, iar aceste decese nu sunt legate, în  mod sistematic, de vaccinarea anticovid. 

Potrivit specialiștilor de la Societatea Americană a Inimii, soluția pentru prevenirea bolilor cardiace (și a morților subite cardiace) este aplicarea unui sistem pe 7 planuri: fiți activ, mențineți o greutate sănătoasă, măsurați-vă colesterolul, nu fumați, mâncați o dietă sănătoasă, mențineți tensiunea arterială sănătoasă și mențineți limitele zahărului din sânge și diabet. 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.