Dezinformări rețele sociale
Data postării: 16.01.2023
www.factual.ro
FALS | Oamenii nu sunt otrăviți sistematic pe calea aerului

Un utilizator Facebook a scris că oamenii sunt omorâți sistematic prin intermediul gazelor și substanțelor chimice eliberate în atmosferă. Potrivit postării, în ultimii ani, omenirea este supusă unui proces de suprimare prin mai multe metode: chemtrails, iradiere electromagnetică și atacuri psihotronice. Ideea generală care se desprinde din textul postat de utilizatorul Facebook este că oamenii sunt uciși programatic, în cadrul unei conspirații mondiale.

Foto: captură Facebook / 16.01.2023

Oameni buni,

Eu cred ca ceva sinistru se petrece! In ultima perioada suntem otraviti sistematic pe calea aerului. Pe unde te duci miroase infernal a gaz si chimicale puturoase. Sunt afectate instant caile respiratorii, mimand o viroza. Expunerea prelungita poate duce la complicatii grave care ii vor trimite pe multi in bratele macelarilor in halate albe, unde vor fi lichidati de protocoalele mortii.

Pe de alta parte, din investigațiile facute de mine, caci sunt personal afectata, au fost activate puternic antenele 5G, in multe zone.  Expunerea in raza lor de actiune genereaza sindromul de iradiere electromagnetica, extrem de periculos, la nivelul intregului organism. In timp, poate fi letal.

Auzim din ce in ce mai des de morti subite. Cei mai multi sunt cei vaxati. Cred insa, ca victime sunt si nevaxati. Cauza mortii lor are, probabil, legatura cu chemtrails si iradierea electromagnetica. Banuiala tuturor cade si in cazul lor tot asupra vaxului, caci nu stie nimeni ce si-a bagat in corp fiecare. Deci, vaxul poate constitui si acoperirea perfecta pentru mortile cauzate din motivele mai sus mentionate! Toate suspiciunile duc la zeama mortii.  Am inceput sa ne suspectam chiar intre noi. Cand auzim ca moare cate unul de-al nostru, ne gandim automat ca poate, intr-un moment de slabiciune, s-o fi vaxinat si de-aia a murit. Si, nu in ultimul rand, exista si atacurile psihotronice, care pot elimina cu usurinta pe unul, pe altul.

S-a ajuns departe. Fiara a inceput sa atace cu o furie dementiala.

Nu ma intrebati, ca chiar nu stiu ce e de facut in aceasta situatie.  Constientizarea maselor s-a dovedit a fi o utopie”, se arată în textul postat.

Potrivit publicației de știință și medicină Social Science & Medicine, teoriile conspiraționiste privind 5G și Covid-19 au apărut pe fondul unei creșteri a neîncrederii populației în instituțiile statului și în practicile de sănătate publică. În anul 2020, conspiraționiștii au asociat zonele în care au fost instalate turnuri cu antene 5G cu zonele de distribuție a cazurilor de Covid-19.

Un reportaj publicat de BBC în 2020 arată cum teoriile conspiraționiste au fost propagate prin intermediul social media.

Ideea potrivit căreia tehnologia 5G este folosită ca o armă a apărut în 1990, odată cu lansarea programului militar al SUA intitulat HAARP. În cadrul programului se urmărește studierea proprietăților și comportamentului ionosferei, unul dintre straturile atmosferei. Potrivit NASA, „ionosfera se întâlnește la aproximativ 80 până la 650 de km deasupra suprafeței Pământului, chiar la marginea spațiului. Împreună cu atmosfera superioară neutră, ionosfera formează granița dintre atmosfera inferioară a Pământului – unde trăim și respirăm – și vidul spațiului”.

Armata SUA a renunțat la acest program în 2014, iar în anul 2015 el a fost preluat de University of Alaska Fairbanks.

Totuși, teoreticienii conspirației au susținut că în cadrul acestui program se dezvoltă o armă pentru controlul meteorologic și al minții umane. 

Factual.ro a prezentat, într-un material anterior, realizat cu sprijinul fizicianului Cristian Presură, ce înseamnă tehnologia 5G și de ce ea nu este periculoasă pentru om. O explicație și mai detaliată este disponibilă pe contul de Youtube al fizicianului român:

Teoria conspiraționistă privind chemtrails se referă la faptul că avioanele ar lăsa în atmosferă substanțe chimice. Motivul ar fi controlul meteorologic sau, odată ce ajung să fie inhalate, pot duce la sterilizarea populației, la reducerea speranței de viață sau controlul minții.

Factual.ro a tratat amplu acest acest subiect AICI, cu sprijinul cercetătorului științific Bogdan Antonescu. În esență, chemtrails nu există, dârele lăsate de avioane sunt contrails, respectiv urme de condensare.

Mai departe în înșiruirea utilizatorului român de facebook apar trimiteri la teoria conspirației privind radierea electromagnetică. Aceasta își are rădăcina la începutul anilor 1900, odată cu descoperirea și folosirea undelor radio. Odată cu descoperirea altor unde electromagnetice (microundele, razele X sau razele Gama) adepții acestei teorii conspiraționiste au devenit mult mai numeroși. Ei consideră că liniile de înaltă tensiune, telefoanele mobile sunt modalități prin care oamenii sunt controlați cu ajutorul undelor electromagnetice.

Însă undele electromagnetice au existat dintotdeauna în univers, nu au fost inventate de oameni și se diferențiază între ele prin spectru și frecvență. În funcție de caracteristici, ele pot fi folosite în diverse modalități. Spre exemplu, lumina este o undă electromagnetică, arată o lucrare științifică publicată în 2019 de Mircea Penţia, cercetător științific la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară din București.

Teoria conspiraționistă a atacurilor psihotronice a apărut în perioada Războiului Rece când unele surse au susținut că Ambasada SUA de la Moscova a fost „atacată” în 1953 cu microunde. În scurt timp, s-au găsit adepți ai teoriei atacurilor psihotronice potrivit căreia persoanelor pot interacționa psihic de la distanță.

În 2009, revista de specialitate Psychology Today a publicat un articol semnat de psihiatrul Elias Aboujaoude în care se arată că indivizii care cred că sunt țintele atacurilor psihotronice suferă de psihoze. O opinie similară este împărtășită și de neuropsihiatrul Vaughan Bell.

Rata mortalității scade, la nivel mondial

În pofida credințelor împărtășite de adepții teoriilor conspiraționiste, care consideră că există un plan sistematic de reducere a populației la nivel mondial, de fapt, rata mortalității în lume a scăzut considerabil, începând cu 1950.

Graficul de mai jos arată și proiecția Națiunilor Unite privind rata mortalității:

Potrivit datelor ONU, începând cu anul 1950, rata de creștere a populației globale a scăzut sub 1% pe an pentru prima dată în anul 2020. Cele mai recente previziuni ale Națiunilor Unite sugerează că populația lumii ar putea crește la aproximativ 8,5 miliarde în 2030 și 9,7 miliarde în 2050. 

De asemenea, se preconizează că această rată va atinge un vârf de aproximativ 10,4 miliarde de oameni în anii 2080 și va rămâne la acest nivel până în 2100. 

Totodată, și speranța de viață la nivel mondial s-a îmbunătățit simțitor în ultimii ani. Ea a atins 72,8 ani în 2019, o îmbunătățire cu aproape 9 ani față de 1990. Se estimează că scăderile ulterioare ale ratei de mortalitate vor avea ca rezultat o longevitate globală medie de aproximativ 77,2 ani în 2050. 

Putem spune că toate datele reale indică faptul că populația nu este supusă niciunui program de suprimare, iar teoriile conspirației care susțin acest lucru nu au niciun suport științific.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.