Dezinformări rețele sociale
Data postării: 10.04.2024
www.factual.ro
FALS | Rezonanțele Schumann înalte ne ucid

Într-o postare încărcată pe Facebook, distribuită de mai multe ori (vezi aici, aici, aici și aici) o utilizatoare întreabă „De ce corpul omului este reanimat cu curent, atunci când moare? Cu șocuri electrice. Noi suntem o mașină electrică?”. Ea mai spune că „În 2012 frecvența pământului – Rezonanța Schumann era 7,5. La 7 omul moare. Acum s-a ridicat peste 30. ‘Șefii lumii’ nu rezistă în frecvențe înalte, de asta sunt atât de crizați cu ‘schimbările climatice’”.

Mai întâi, șocurile electrice sunt folosite atunci când o persoană intră într-un stop cardiac brusc, rezultat din funcționarea improprie a sistemului electric al inimii. Acest lucru se poate întâmpla oricând, la orice persoană. În cazul stopului cardiac, defibrilatorul, un dispozitiv medical care produce șocuri electrice, poate salva vieți. Șocurile electrice produse de acest dispozitiv sunt printre procedurile de urgență cele mai folosite pentru a repune în funcțiune inima. 


Ce sunt rezonanțele Schumann?

 

Potrivit NASA, rezonanțele Schumann sunt determinate de descărcările electrice ale fulgerelor. Undele, care rezultă în urma descărcărilor electrice, se combină, crescând în intensitate și formând un fel de „bătaie de inimă” atmosferică, repetitivă. Această rezonanță ajută la analizarea fenomenelor meteorologice de pe Pământ, a mediului său electric și la determinarea tipurilor de atomi din atmosferă. Frecvența acestor rezonanțe este destul de joasă, de până la 8 Hz. Până în prezent, nu există studii care să ateste o legătură între frecvența rezonanțelor Schumann și eventualele efecte asupra organismelor vii, lucru despre care am vorbit într-un articol anterior


Este periculoasă rezonanța Schumann de 8 Hz?

 

Am vorbit cu fizicianul Cristian Presură în legătură cu efectele rezonanțelor Schumann asupra omului. Potrivit acestuia, este imposibil ca un om să moară la o rezonanță Schumann de 7. El a mai adăugat că depinde de amplitudine, însă la amplitudinile obișnuite, regăsite în natură, acest lucru este imposibil. 


Schimbările climatice

 

Schimbările climatice sunt un fenomen real și îngrijorător. Iarna 2023-2024 a fost cea mai caldă iarnă din România din intervalul 1901-2024, cu o temperatură medie pe țară de 3,8 grade Celsius. 

La nivel global, 2023 a fost cel mai cald an din istorie, iar luna martie 2024 este a zecea cea mai caldă la rând cu temperaturi-record.


Mitul creierului folosit sub 10%

 

Utilizatoarea mai spune, în postarea sa: „creierul nostru funcționează numai 5-8%”. Postarea insinuează că, datorită rezonanțelor Schumann ridicate, oamenii vor începe să folosească 100% din creierul lor. 

Faptul că oamenii folosesc doar 10% din capacitatea creierului este un mit celebru, însă care nu este adevărat. Folosim 100% din capacitatea creierului, deoarece acesta controlează atât activități de care suntem conștienți, cum ar fi conducerea unei mașini, cât și activități de care nu suntem conștienți, precum bătăile inimii. Chiar și atunci când dormim, creierul are o activitate intensă.

*Foto copertă: captură Youtube / Museum of Science

SEO optimized by sem.ro SEO agency.