Dezinformări rețele sociale
Data postării: 09.09.2023
www.factual.ro
FALS | Ucraina este cea mai bogată țară din lume / Pentru asta se bat puterile lumii

Pagina Știință și Mister face trimitere, pe Facebook, la un articol în care un autor necunoscut susține că ,,Ucraina este cea mai bogată țară din lume / Pentru asta se bat puterile lumii“

 Site-ul nu are echipă redacțională și  pretinde că este ,,un site care cuprinde articole de interes general cu un impact puternic asupra cititorilor, preluate din diverse surse”. 

În primul rând, indicatorii bogăției și prosperității reies din PIB-ul țării. valoarea totală a tot ceea ce produce și vinde o țară. ,,Este o măsură a numerarului rece și nu face distincție între alimente, medicamente și chiar arme”, conform World Economic Forum.

Țările care au cel mai mare PIB (GDP în engleză), conform statisticilor din 2022,  sunt SUA, China și Japonia, India și Germania. Ucraina nici măcar nu se află în graficul celor de la Statista. 

Primele 20 de țări cu cel mai mare PIB per capita in 2022, poziționează pe primele șase locuri Luxemburg, Norvegia și Irlanda, Qatar, Singapore și SUA.

Ucraina nu se numără printre țările cu cel mai mare PIB, nici conform datelor International Monetary Fund.

O altă afirmație din articol este cea că Ucraina ocupă ,,locul 4 în lume după valoarea totală a resurselor naturale”. Printre cele mai recente date, din 2021 Statista, Rusia este pe primul loc, SUA, Emiratele Arabe, iar pe locul 4, Canada.

*Infografic realizat printr-un proiect EMIF. Singura responsabilitate pentru orice conținut susținut de Fondul European pentru Media și Informare îi revine autorului (autorilor) și este posibil să nu reflecte în mod necesar pozițiile EMIF și ale partenerilor Fondului, ale Fundației Calouste Gulbenkian și ale Institutului Universitar European.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.