Dezinformări rețele sociale
Data postării: 24.04.2024
www.factual.ro
FALS | Vaccinul ARNm împotriva Covid-19 ar controla creierul uman

Un utilizator Facebook a postat un text în care afirmă: 

„Doctor în medicină moleculară Michael Nehls: “Vaccinul ARNm subminează capacitatea creierului de a gândi!”. De aceea insistau guvernele criminale,Comisia Europeană, OMS din cadrul ONU cu vaccinarea obligatorie în timpul mascaradei globaliste covid 19! Criminalii ăștia ar merita un nou “Procesul de la Nurnberg”!!!”, scrie acesta. 

În cadrul aceleiași postări, utilizatorul face trimitere la articolul „Efectul nebănuit al VACCINĂRII ÎN MASĂ: Controlul Minții Umane. Tucker Carlson: ”De ce, după ce s-a demonstrat că vaccinul cu ARNm nu oprește transmiterea, guvernele au continuat să îl impună populațiilor lor?” Aflați Aici! VIDEO TRADUS”.  Acesta se găsește și pe pagina de Facebook a site-ului activenews.ro.

Postarea și articolul fac referiri la o emisiune realizată de Tucker Carlson, un fost prezentator al canalului televiziunii americane Fox News. 

Este unul dintre adepții teoriilor conspirațiilor (vezi mai multe detalii aici, aici, aici, aici sau aici). El a realizat primul interviu cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei, folosit ulterior ca instrument de propagandă pentru a motiva logica războiului. 

După ce contractul cu Fox News nu i-a mai fost reînnoit, Carlson a început să realizeze interviuri și emisiuni despre subiecte controversate, care pot fi accesate contra-cost. Principalele teme sunt din domeniul teoriilor conspirației

În cadrul unei emisiuni l-a avut ca invitat pe Michael Nehls, specialist în genetică moleculară și autorul cărții „Creierul Îndoctrinat”. Volumul a stârnit o serie de controverse legate de boala Alzheimer. fiind asimilat literaturii digerate de adepții teoriilor conspirațiilor prin faptul că a fost publicată la o editură specializată în acest tip de discurs.

Iată discuția din cadrul emisiunii: 

Tucker Carlson: Așadar, am sintetizat într-un fel non-tehnic și poate am generalizat această idee, dar aș vrea să aduceți argumente științifice care să arate că poate COVID-ul, nu doar vaccinul ci și virusul în sine au schimbat felul în care oamenii gândesc, se simt și se înțeleg pe ei înșiși. Credeți că e posibil? 

Michael Nehls: Da, e posibil și a fost deja demonstrat că SARS COV 1, predecesorul SARS COV 2. Au fost publicate în 2007 și 2008 lucrări care au arătat că proteina SPIKE în sine este capabilă să facă ceea ce noi numim neuro inflamare. Asta înseamnă o furtună de citokine în creier. Și, am lucrat pe această temă în ultimii 10-15 ani, am publicat o lucrare: Teoria unificată a bolii Alzheimer. Cei mai mulți oameni cred că Alzheimer este cauzată de vârstă, dar adevărata cauză este neuroinflamarea și stilul nostru de viață. 

Și astfel, motivul pentru care vârsta este corelată cu boala este acela că ia ani. 

Neuro Inflamarea poate fi cauzată de bacterii, de viruși, de infecții, de infecții cronice. Așadar, s-a demonstrat că pentru ca hipocâmpul, care este centrul nostru de memorie autobiografică, care este centrul în care începe boala Alzheimer, trebuie să fie funcțional. Este ceva ce numim neurogeneza hipocampului adult, o producție permanentă de celule nervoase noi, care au foarte multe funcții despre care trebuie să vorbim. 

Ele sunt, în esență, sistemul nostru imunitar mental. Și dacă producția lor este practic oprită, atunci sistemul nostru imunitar  nu mai funcționează și suntem predispuși la orice. Putem fi cuceriți și chiar am accepta acest lucru. 

Tucker Carlson: De ce, după ce s-a demonstrat că vaccinarea cu ARNm nu oprește transmiterea guvernele au continuat să o impună populațiilor? 

Michael Nehls:  Absolut, o impun chiar și copiilor nenăscuți, femeilor însărcinate, copiilor mici. 

Acestea sunt piese diferite ale unui puzzle pe care nu l-am putut înțelege. Și, abia când mi-am dat seama că nu este vorba de sănătate, nu e nici măcar vorba de bani, ci este vorba de cucerirea minții umane, totul a căpătat sens. Și, toate piesele puzzle-ului s-au asamblat și am avut o imagine clară care arată ce pun la cale. Și, asta înseamnă să submineze capacitatea umană de a gândi, dar e mai rău de atât, lucru pe care îl arăt în carte. Asta pentru că avem nevoie de această producție de noi neuro-celule, nu doar pentru curiozitate, reziliență psihologică, sau pentru abilitatea de a gândi. Acestea sunt necesare pentru memorare și recuperare de noi amintiri. 

Deci, dacă opriți această producție și forțați hipocampul să memoreze toate aceste povești, toate aceste narațiuni bazate pe frică, atunci aceste narațiuni vor intra în creier, vor fi stocate în hipocamp și vor înlătura amintirile preexistente. Nu există altă cale pentru că nu aveți o producție de celule nervoase care să permită noi amintiri fără a le afecta pe cele anterioare. Ceea ce se întâmplă e că se stochează narațiunile bazate pe frică, narațiunile tehnocratice peste amintirile preexistente, individualitatea, personalitatea și o schimbi. ”

Medicul sugerează că se încearcă să se„submineze capacitatea umană de a gândi”. Cu toate acestea, în clipul postat, Nehls nu a declarat că „vaccinul ARNm subminează capacitatea creierului de a gândi”, după cum scrie utilizatorul Facebook în postare.

Virusul Sars-CoV-2 poate provoca encefalita, o inflamație a creierului care poate duce la simptome severe, precum confuzie, pierderea conștienței sau convulsii. Manifestările pot fi o reacție directă a infecției virale sau un răspuns inflamator al sistemului imunitar.

Pe langa encefalită, virusul poate afecta vasele de sânge din creier, determinând accidente vasculare cerebrale (AVC) sau microaccidente vasculare cerebrale care pot duce la pierderea bruscă a funcțiilor cerebrale sau la tulburări cognitive.

De asemenea, există și simptome neuropsihiatrice (depresie, anxietate, tulburări de somn) care pot pot fi rezultatul stresului psihologic indus de pandemie, dar și al efectelor directe ale virusului asupra creierului.

Există indicii științifice potrivit cărora virusul ar putea pătrunde în creier prin intermediul receptorilor ACE2 (enzime), prezenți în celulele nervoase și vasculare.

Vaccinurile ARNm împotriva virusului Sars CoV-2 nu conțin virusul inactivat, ci instruiesc organismul să producă proteina marker a virusului pentru a genera imunitate. Ulterior,  particula ARNm este eliminată complet din organism.

Ceea ce susține utilizatorul de Facebook este fals. Virusul Sars-CoV-2 și vaccinurile pe bază de ARNm nu fac parte dintr-un plan ocult prin care se urmărește diminuarea capacității oamenilor de a gândi.

 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.