Dezinformări rețele sociale
Data postării: 13.10.2023
www.factual.ro
Imagini din prezentările unor aeronave sunt considerate, în mod FALS, dispozitive de „chemtrails”

Un utilizator Facebook a postat o serie de imagini intitulate „Chemtrails, dârele morții – otrava din cer”. Postarea este însoțită de un text în care se sugerează că în urma avioanelor rămân așa-numitele „chemtrails” (urme chimice care, în realitate, nu există) și nu „contrails” (urmele de condensare normale).

Utilizatorul continuă prin prezentarea unor fotografii din interiorul unor aeronave, sugerând că aceste containere ar fi, de fapt, pline cu substanțe chimice, care s-ar elibera din avioane în timpul zborului. Toate imaginile care fac parte din galeria postată de utilizatorul Facebook sunt, de fapt, capturi foto cu diferite compartimente din diverse modele de aeronave.

În realitate, această fotografie face parte dintr-o prezentare a unui avion Boeing 747 utilizat la stingerea incendiilor:

Următoarele două imagini din postare fac parte tot dintr-o prezentare a unui avion, de această dată fiind vorba despre Boeing 747-8: 

Este vorba despre un avion intercontinental care a început să fie produs în anul 2011. În imagine se văd rezervoare cu apă folosite pentru distribuirea greutăţii. 

O altă imagine din postarea utilizatorului Facebook este o captură dintr-o serie de fotografii de prezentare a unei aeronave folosită de NASA în cadrul unor misiuni de cercetare:


În imagine se văd capetele de sondă ale instrumentelor de analiză cu care este echipată nava.

Imaginea în care sunt reprezentate mai multe recipiente care par depozitate în cala unui avion reprezintă tancuri de balast produse de compania Airbus:

O altă imagine postată de utilizatorul Facebook reprezintă interiorul unui avion Boeing 777-200LR Worldliner, mai exact este WD001, o aeronavă folosită în cadrul unor teste de zbor:

Fotografia originală poate fi găsită aici, iar în imagini se află rezervoare cu apă, care este pompată pentru a schimba centrul de greutate. În acest fel se testează diferite caracteristici de zbor.

Factual.ro a publicat verificări (aici sau aici) și despre alți adepți ai teoriei conspiraționiste care cred că organizații secrete, formate din oameni puternici, au un plan diabolic de a distruge omenirea. 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.