Dezinformări rețele sociale
Data postării: 09.09.2022
www.factual.ro
LIPSĂ CONTEXT | Albinele din Neamț

Pe 1 septembrie 2022, o pagină de Facebook anunța într-o postare alarmistă: „Ultimă oră! ALERTĂ în România de grad 0! Închideți geamurile acum, dacă vă pătrund în case e LETAL – vezi în comentarii despre ce e vorba”, făcând trimitere la un articol al publicației ziareonline.com.

Articolul la care trimite postarea este despre un mesaj Ro-Alert trimis locuitorilor din Neamț pe 25 iunie 2022, care avertiza cetățenii să circule cu prudență în zonă, deoarece un camion care transporta 60 de stupi de albine s-a răsturnat.

„A fost semnalată prezența unor albine în zona Hanu Ancuței! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Deplasarea cu autoturismele să se realizeze cu geamurile închise! Păstrați distanța față de insecte pentru a nu vă expune pericolului de înțepături de albine” este mesajul transmis de ISU Neamț prin intermediul Ro Alert.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț arată într-un comunicat de presăcă în 25 iunie care transporta 60 de stupi de albine s-a răsturnat în comuna Tupilați. Conform comunicatului, o singură persoană a fost transportată la spital.

Deși accidentul s-a petrecut în 25 iunie, pagina de Facebook postează informația abia pe 1 septembrie și induce publicului o stare de panică.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.