Dezinformări rețele sociale
Data postării: 20.09.2022
www.factual.ro
LIPSĂ CONTEXT | Ce salariu are o asistentă medicală în România

O postare din 16 septembrie 2022 trimite către un text despre salariile asistenților medicali, publicat în decembrie anul trecut. Astfel, contextul lipsește complet.

Aceeași imagine este preluată de paginile ** IuBirEa InVinGe tOt **, Promovăm Romania, Călător prin România, Romania Astazi care trimit către articole publicate pe alte website-uri în care se specifică:

În unitățile medicale de stat din România, o asistentă medicală câștigă, în fiecare lună, între 4.150 și 5.197 lei

Postările au adunat, cumulat, mii de vizualizari.

Potrivit grilelor de salarizare publice, în 2021, la Spitalul Universitar din Capitală, un asistent medical, încadrat la o unitate clinică, avea un salariu de bază cuprins între 4.358 lei, în cazul unuia debutant, respectiv 6.224 lei în cazul unui asistent medical licențiat.

În provincie, salariile variază și mai mult. Spre exemplu, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara salariul de bază pentru un asistent medical pornește de la 1.566 lei și poate ajunge la 6.590 lei, în cazul unui asistent medical licențiat.

La Spitalul Județean de Urgență din Brăila, salariile de bază variază între 2.553 lei, în cazului unui asistent debutant și 9.046 lei, în cazului unui asistent medical principal.

La aceste salarii se adaugă diferite sporuri, în funcție de vechime, calificare și condiții de muncă, reglementate prin Hotărârea de Guvern 153/2018 care poate fi consultată aici. Același act normativ reglementează și sporurile de până la 85% din salariul de bază, care pot fi luate de cei care care participă efectiv în aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave, cum este și cea de COVID-19.

Cum nu există o grilă de salarizare uniformă la nivel național, Federația Solidaritatea Sanitară din România a lansat un „Calculator avansat de salarii în Sănătate actualizat 2022”, unde cei interesați pot sa introducă o serie de parametri pentru a afla salariul unui asistent medical în funcție de județ.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.