Dezinformări rețele sociale
Data postării: 13.09.2022
www.factual.ro
LIPSĂ CONTEXT | „Crima de la Caracal”, folosită pentru promovarea unui site de știri

În 2019, două fete din Caracal au fost ucise, iar Gheorghe Dincă a fost pus sub acuzare de procurori și trimis în judecată.

Subiectul este folosit la promovarea unui site de știri pe Facebook, fără a da niciun fel de context. Ba mai mult, postările lasă să se înțeleagă că una dintre fete a fost găsită.

„Mama Alexandrei Macesanu, anunt socant: „Mulţumesc statului român că ne-a găsit copilul şi ne şi…”, se arată într-o postare a unui utilizator de Facebook.. Aceasta a fost distribuită pe grupul public Cu fuioru’, și preluată ulterior și de pagina ROL.ro

Postarea face trimitere la un articol de pe site-ul iuliana.ro publicat pe 7 septembrie 2022. Textul are titlul “Mama Alexandrei Măceșanu, revoltată la culme după ce a fost amendată. „Mulţumesc statului român că ne-a găsit copilul şi ne şi amendează!””

Textul este compus din paragrafe copiate dintr-un articol publicat pe spynews.rope 21 octombrie 2020 care face referire, de fapt, la sumele pe care au trebuit să le plătească familiile victimelor în cazul unor contestații depuse de acestea și respinse de instanță.

Vineri, 9 septembrie 2022, Tribunalul Olt ar fi trebuit să pronunțe sentința în procesul crimelor de la Caracal. Instanța a amânat pentru a treia oară verdictul în dosarul în care Gheorghe Dincă este judecat pentru trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 23 septembrie 2022. Gheorghe Dincă riscă o condamnare la 30 de ani de închisoare.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.