Dezinformări rețele sociale
Data postării: 22.09.2022
www.factual.ro
Moartea unui actor al Teatrului de Păpuși din Baia Mare de acum patru luni, folosită la promovarea unor pagini

O fotografie generică în care apar o lumânare și o panglică de culoare neagră, simbolizând doliul și textul “MARELE ACTOR A MURIT”, însoțește un articol cu titlul “Scena teatrului românesc este mai săracă” publicat pe site-ul ziareonline.ro

Fotografia și titlu induc ideea ca este vorba despre o tragedie recentă. În realitate, textul face referire la moartea actorului Felix Arțuche de la Teatrul de Păpuși din Baia Mare și a fost publicat pe 14 iunie, la mai bine de o lună de la decesul acestuia din 11 mai 2022.

Articolul a fost distribuit  pe paginile CITATE CELEBRE, Doctorul de suflete, In familie, Mamă, tată vă iubesc pe 12 septembrie, la peste patru luni distanță de la moartea actorului.

“Teatrul Municipal Baia Mare anunță cu nespusă tristețe dispariția prematură  colegului și prietenului nostru, Felix Arțuche, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului de Păpuși, pe care l-a slujit cu talent, farmec și dăruire vreme de patru decenii, dând viață, în tot acest timp, unor personaje ce vor rămâne, alături de creatorul lor, în memoria veșnică a copiilor, părinților și bunicilor de pretutindeni. Cele mai recente spectacole în care a jucat și a fost aplaudat de mii de copii sunt: “Fata babei și fata moșneagului”, “Isprăvile lui Păcală”, “Degețica”, “Locomotivioara leneșă”, “Punguța cu doi bani”, “Hänsel și Gretel”, anunța în data de 11 mai instituția băimareană.

Acest tip de păcăleli se numesc, în limbajul tehnic al social-media, ”hoax”. Definiția din dicționarul britanic este ”a păcăli sau a decepționa pe cineva”. Scopul acestui tip de dezinformare este, de regulă, de a crește vizibilitatea unei pagini.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.