Dezinformări rețele sociale
Data postării: 10.08.2023
www.factual.ro
O fostă angajată Pfizer susține, în mod FALS, că virusul SARS-CoV-2 este o armă nano a IA

Teoria potrivit căreia Sars-Cov-2, virusul care provoacă boala Covid19 (care a devenit pandemică în anul 2020) nu este de origine naturală a cunoscut diverse reprezentări. De la crearea sa în laborator și până la faptul că ar fi fost creat de Inteligență Artificială (IA), ca armă nanotehnologică împotriva umanității.

Această din urmă ipoteză a fost lansată de o fostă angajată a companiei Pfizer, dezvoltatorul primului vaccin ARNm împotriva Covid19. Karen Kingston a declarat acest lucru într-o emisiune a realizatorului Stew Peters, cunoscut în mediul online pentru distribuirea de informații false, de factură conspiraționistă.*Captură ecran 10.08.2023

În emisiunea lui Stew Peters, difuzată în 2021, Karen Kingston este prezentată ca fostă angajată a Pfizer, ceea ce îi oferă un plus de cerdibilitate. În realitate, potrivit profilului său de LinkedIn, Karen Kingston a fost angajata companiei în perioada 1996-1998, cu mult înainte de apariția virusului. Atribuțiile sale, de altfel, nu aveau nicio legătură cu munca de laborator.

În ediția prezentă în videoclipul tradus și în România, aceasta susține că are dovezi cum că virusul care provoacă boala Covid19  ar fi, în realitate, o armă nano parazit. 

Karen Kingston afirmă că „inventatorul” SARS-CoV-2 ar fi Ralph Baric.. Dr Ralph Baric este un profesor epidemiolog la Universitatea din Carolina de Nord, iar acesta a infirmat deja conspirațiile care susțineau că el a creat virusul, într-un interviu realizat de MIT Technology Review.

Cum ar acționa presupusa armă nanotehnologică?

Karen Kingston afirmă că „arma nano a inteligenței artificiale arată exact la fel ca proteina spike. Acei țepi sunt, de fapt sonde care penetrează celulele. Acele proteine spike sunt paraziți. Acești paraziți fac editarea genelor înăuntrul vostru, ca să reproducă viruși, boli, structuri bio-sintetice”. 

În realitate, proteina spike este comună multor tipuri de coronavirus și a fost identificată cu mult înainte de pandemia din 2020. De exemplu, pandemia de SARS din anul 2002 a fost provocată de un coronavirus mult mai mortal, la care de asemenea a fost identificată proteina spike (evoluția și transformările suferite de această proteină au făcut subiectul mai multor studii).

Proteina spike, „țepii” care apar pe reprezentările grafice ale virusului, este cea care se leagă de celulele-gazdă și facilitează intrarea virusului în interiorul lor.

*Foto: pixabay.com

În anul 2004, proteina spike era deja cunoscută și cercetată de multe laboratoare din lume. În anul 2010, genomul diferitelor tipuri de coronavirusuri existente la vremea respectivă era deja secvențiat, iar proteina spike era descrisă ca fiind „responsabilă pentru „țepii” prezenți pe suprafața coronavirusurilor și conferă acestei familii de viruși aspectul caracteristic de coroană, atunci când sunt cercetați cu microscopul”.

Așadar, proteina spike nu ascunde o armă nanotehnologică, ci este o caracteristică comună tuturor tipurilor de coronavirus, nu doar celui care a provocat pandemia de Covid19.

Cine este Karen Kingston?

Invitata din emisiunea lui Stew Peters, Karen Kingston, este promotoarea multor teorii conspiraționiste. Aceasta a mai afirmat că oxidul de grafen ar fi prezent în vaccinurile ARNm, lucru care a fost verificat și catalogat drept fals de mai multe organizații de fact-checking, printre care Verificat, Politifact, Snopes și Forbes

Allen Myerson, profesor de inginerie chimică la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a declarat, pentru AP, că oxidul de grafen „nu se află în lista de ingrediente și nu există nicio șansă ca acesta să fie prezent în vaccinuri”.

Karen Kingston și-a făcut o carieră din prezentarea informațiilor false despre coronavirus și vaccinuri. Organizația condusă de ea, MiFight, solicită donații și a reușit să atragă sute de mii de dolari, prin diferite campanii de strângeri de fonduri. Organizația își propune, fără să explice exact în ce fel, să „oprească toate măsurile de urgență create pentru Covid19 și să înlăture finanțarea pentru acestea, să interzică și recheme toate produsele și tehnologiile Covid19 și să înlăture 5G”.

Cât despre prezentatorul emisiunii, Stew Peters, acesta a răspândit diverse conspirații, cum ar fi că războiul din Ucraina este fals, potrivit Poynter.

 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.