Dezinformări rețele sociale
Data postării: 02.12.2022
www.factual.ro
PARȚIAL FALS | Într-o postare de pe Facebook se afirmă că un polițist și-a dat demisia după 20 de zile pentru că nu a vrut să fie infractor

<<„Mi-am dat demisia după 20 de zile, am refuzat sa fiu infractor cu uniforma albastra!” Felicitari! >> susține o pagină de Facebook, atribuind citatul unui polițist.

Postarea face trimitere la un articol publicat pe platforma nationalistii.ro în care este redat cazul unui tânăr care și-a dat demisia din Poliția Română în care în octombrie 2019.

Articolul în sine preia o postare în care acesta a reclamat dotarea proastă, mizeria din sediile în care a lucrat, discriminarea la care a fost supus din cauza unui tatuaj.

Sindicatul care l-a susținut în demersul său a postat mesajul lui pe 24 octombrie 2019.

Nu apare nicăieri citatul Am refuzat să fiu infractor cu uniformă albastră. Mai mult, nici postarea Facebook, nici articolul preluat nu menționează când s-au întâmplat faptele.

George Boran a fost într-adevăr polițist la IPJ Prahova, după cum arată declarațiile de avere disponibile pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. Acesta a depus prima declarație pe 1 octombrie 2019, iar ultima pe 25 octombrie 2019.

Astfel, polițistul și-a dat demisia în 2019,  însă datele din online arată că acesta și-a părăsit locul de muncă din cauza condițiilor din Poliția Română și nu pentru că a refuzat să fie infractor.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.