Dezinformări rețele sociale
Data postării: 29.11.2023
www.factual.ro
PARȚIAL FALS | Oameni care se identifică drept câini

Într-un videoclip apărut pe Facebook este prezentat un așa zis protest al oamenilor care se identifică drept câini, ieșiți în stradă ca să își ceară drepturile și să le fie recunoscută identitatea.

„1000 de persoane îmbrăcate în costume de câine s-au adunat în Berlin, într-un protest în care cer autorităților să le fie recunoscută  identitatea, cea de oameni-câini. Tinerii care se cred câini au purtat măști ca să semene cu animalele cu care vor să se identifice.

Au comunicat între ei doar prin lătrături și urlete. 

Meeting-ul vine la o lună după ce un bărbat din Japonia a uimit planeta după ce a plătit 13.000 de euro pentru un costum de câine din rasa ciobănesc-scoțian, pe care îl poartă pe stradă. Toko, așa cum este numit bărbatul, a apărut pentru prima dată în public în costumul său de câine, viralizându-se într-un timp foarte scurt pe rețelele sociale”.

 


De unde provin imaginile

 

În realitate, oamenii din videoclip participau la un festival care a avut loc în Berlin, la începutul lunii septembrie. Aceștia participau la o întâlnire cu tematica puppy play, un tip de joc de rol în care cel puțin unul dintre cei implicați se comportă ca un câine.

Sutele de persoane care erau prezente în videoclip purtau măști de câini și costumația adecvată jocului de rol, umblau în patru labe și lătrau. Festivalul, care celebrează anual diverse fetișuri, a fost organizat în Potsdamer Platz, o piață publică din Berlin.

Folsom Festival, care este într-adevăr controversat, promovează subculturile care se regăsesc în diferite fetișuri, cum ar fi BDSM (se referă la „bondage și disciplină, dominare și supunere, sadism și masochism”) și/sau comunitățile cu sexualități alternative. Acest festival se desfășoară anual în mai multe părți ale lumii.

Pe pagina oficială de Facebook a festivalului este afișată o fotografie, care descrie evenimentul ca fiind „o plimbare a cățelușilor”, cu aceeași mulțime de oameni costumați în câini, momentul fiind surprins în fața metroului din Potsdamer Platz, aceeași locație unde a fost filmat și videoclipul.

Am ales acest verdict pentru că imaginile sunt reale, însă mesajul transmis nu are nicio legătură cu realitatea.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.