Dezinformări rețele sociale
Data postării: 15.02.2024
www.factual.ro
SCAM | Mesaj periculos care clonează logoul Meta. „Contul a fost dezactivat”

Mai multe postări circulă pe Facebook, care avertizează utilizatorii că le sunt dezactivate conturile. În cadrul postărilor, sunt etichetate mai multe conturi și este atașat un link, pe care utilizatorii să îl acceseze pentru a-și recupera conturile. 

Deși linkurile au ca thumbnail logo-ul Meta, pagina care se deschide este un scam și poate infecta device-ul de pe care este accesat. Toate paginile care au distribuit această informație nu au alte postări pe feed, iar toate conturile au fost create în 21, respectiv 22 decembrie 2023. 

Un mesaj similar a fost distribuit și în limba engleză, iar informația a fost declarată ca fiind un scam. 

Pe pagina oficială Facebook, la centrul de ajutor, sunt instrucțiuni despre cum poți afla dacă ți-a fost dezactivat contul: „Dacă ți-a fost suspendat contul de Facebook, te vom informa despre acest lucru într-un e-mail și atunci când încerci să îți accesezi contul într-o aplicație sau într-un browser web”. 

Așadar, postările în care sunt etichetate diverse conturi pe Facebook NU reprezintă un mesaj oficial din partea Meta, utilizatorii pot afla doar individual dacă le-a fost dezactivat contul.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.