Cristian Ghinea

Afiliere Politică: USR, fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene

Biografie: Wikipedia

Politician, fost politolog și publicist. Fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în guvernul Florin Cîțu (23 decembrie 2020 – 8 septembrie 2021).

A absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Școala de Economie și Științe Politice din Londra. Potrivit CV-ului publicat pe pagina Guvernului, a înființat Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), un think-tank dedicat UE care funcționează în România și Republica Moldova) și are drept obiectiv sporirea rolului României ca membru responsabil al UE. Are multiple proiecte coordonate în cadrul societății civile, înainte de cariera politică.

În noiembrie 2015 a acceptat funcția de consilier de stat pentru afaceri europene în cancelaria guvernului României, sub guvernarea tehnocrată a lui Dacian Cioloș. Între 27 aprilie și 26 octombrie 2016 a condus Ministerul Fondurilor Europene în guvernul Dacian Cioloș. După experiența în guvernul tehnocrat, s-a înscris în USR și a candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Cristian Ghinea a fost deputat de București până în mai 2019 când a devenit europarlamentar USR, vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare regională. Actualmente vicepreședinte USR.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.