Dan Motreanu

Afiliere Politică: PNL, europarlamentar

Candidează la Prezidențiale

Biografie:

Europarlamentar, vicepreședinte al PNL pe probleme de educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte, minorități.

Este născut în 1970, în Orăștie (jud. Hunedoara) și, potrivit CV-ului, a terminat Universitatea de Vest Timişoara, specializarea Litere, Filozofie-Istorie. După absolvirea facultății, a lucrat ca profesor de istorie și cultură civică la Alba Iulia (1995-1997) și ca redactor la ziarul Observator și corespondent al agenției de știri Mediafax în jud. Alba (1996-1997).

A fost deputat în perioada 2004-2016 (trei mandate). A obținut primul mandat pe listele Alianței DA, în circumscfripția București, iar pe următoarele două le-a câștigat în Călărași.

Din 2019 este membru al Parlamentului European, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), membru al Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor (IMCO), membru al Comisiei de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului și membru supleant al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI)

*Foto: cdep.ro

SEO optimized by sem.ro SEO agency.