Carmen Avram (PSD)
„Spitalul din Vaslui la care este titular ministrul -şi doctorul- Nelu Tătaru nu are aviz ISU. Niciun spital din Vaslui nu are aviz ISU. Inspectorul ISU Vaslui este fratele ministrului Sănătății, Nelu Tătaru”.
Adevărat
Barometru Factual
Sanatate
Data verificării: 07.12.2020
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

După ce Nelu Tătaru- ministrul Sănătății a declarat că „suntem toți vinovați în această țară” pentru incendiul de la secția de ATI a Spitalului din Piatra Neamț,  pe 17 noiembrie 2020, Carmen Avram de la PSD a declarat: 

„Spitalul din Vaslui la care este titular ministrul -şi doctorul- Nelu Tătaru nu are aviz ISU. Niciun spital din Vaslui nu are aviz ISU. Inspectorul ISU Vaslui este fratele ministrului Sănătății, Nelu Tătaru”.

Ce verificăm?

Dacă spitalul din județul Vaslui unde este titular Nelu Tătaru are autorizație de securitate la incendiu.

Verificare

Nelu Tătaru este angajat, din 2006, ca medic chirurg la Spitalul Municipal Huși, așa cum o arată și CV-ul postat de el pe site-ul Ministerului Sănătății. Actualul ministru al Sănătății este în continuare singurul medic specialist de pe blocul operator al spitalului, așa cum apare în lista de personal medical de pe site-ul instituției.

Fratele lui Nelu Tătaru, Niculae Tătaru, a preluat conducerea interimară a ISU Vaslui în 14 iulie. Colonelul a făcut rocada cu fostul comandant, Mihai Ciprian Mitrea, care a preluat fostul post al lui Niculae Tătaru, cel de prim-adjunct, așa cum a confirmat, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Stanciu. Fratele lui Nelu Tătaru a fost împuternicit la comanda instituției până la organizarea unui concurs pe post – care nu a mai fost organizat nici până la această dată. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui a confirmat, la solicitarea Factual.ro, că niciunul dintre cele patru spitale din județ nu are autorizație de securitate la incendiu, în integralitate. 

Există un singur corp de clădire, din cadrul tuturor acestor spitale, care a obținut autorizația ISU și alte 12 care fie sunt în curs de implementare a măsurilor, fie nu sunt nevoite să obțină avizul (fiind corpuri de clădiri istorice). Chirurgia Spitalului Municipal Huși, unde este titular Nelu Tătaru, nu se află în niciuna dintre aceste categorii. 

Concluzie

Afirmația lui Carmen Avram este adevărată. Niciunul dintre cele patru spitale din Vaslui nu are autorizație de securitate la incendiu, în integralitate. 

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.