Nicolae Bănicoiu (PSD)
Când eram ministru am finalizat un spital la Iași - Institutul Oncologic Regional(...)
Parțial Fals
Barometru Factual
Sanatate
Data verificării: 11.11.2016
www.factual.ro
Sursa afirmației: Ziare.com

Context

Nicolae Bănicoiu, fost ministru al Sănătății și candidat PSD la parlamentarele din decembrie 2016, a acordat un interviu publicației online ziare.com în care a precizat:

Când eram ministru am finalizat un spital la Iași – Institutul Oncologic Regional(…)

 

Ce verificăm?

Dacă Institutul Oncologic Regional Iași a fost finalizat în perioada în care Nicolae Bănicioiu era ministru Sănătății.


Verificare

Nicolae Bănicioiu a fost ministru Sănătății în perioada 4 martie 2014 – 16 noiembrie 2015. În ceea ce privește Institutul Oncologic Regional Iași, de pe site-ul instituției aflăm că a fost înfiinţat prin hotărârea nr. 583/13.03.2009, fiind finalizat și funcţionând începând cu data de 25 martie 2012.

Practic, construcția spitalului a început în mandatul lui Ion Bazac, în 2009, și a fost finalizată în 2012, în timpul mandatului lui Ritli Ladislau. În ceea ce privește Institutul Oncologic Regional Iași, în perioada mandatului lui Nicolae Bănicoiu, dintr-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății aflăm că a devenit complet funcțional Sistemul de Brahiterapie HD din cadrul Laboratorului de radioterapie cu energii înalte și brahiterapie, cu precizarea că institutul funcționează încă din februarie 2012.

 

Concluzie

Declarația lui Nicolae Bănicoiu este parțial falsă, Institutul Regional de Oncologie Iaşi este finalizat şi funcţionează începând cu data de 25 martie 2012.

 

 

*acest material face parte din campania Votez pentru sănătate

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.