Vlad Voiculescu (USR-PLUS, fost ministru al Sănătății)
„luna trecută [stimulentele financiare pentru persoane cu handicap] au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh.”
Adevărat
Barometru Factual
Social
Data verificării: 09.11.2020
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

În 27 octombrie 2020,  Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București  anunța pe Facebook amânarea plății stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap până la o dată ulterioară. În aceeași zi, Vlad Voiculescu (USR-PLUS)-  viceprimar al Capitalei a scris pe Facebook: 

„luna trecută [stimulentele financiare pentru persoane cu handicap] au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh.”

Ce verificăm?

Ziua în care Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a plătit stimulentele financiare pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap în septembrie.

Verificare

Stimulentele financiare pentru integrarea socială a adulților cu handicap în valoare de 500 lei/lună au fost introduse printr-o hotărâre a Consiliului  General al Municipiului  București în 2017.

Potrivit Direcție Generală de Asistență Socială a Municipiului București, plata  stimulentelor se realizează la finalul fiecărei luni, pentru luna anterioară, iar cea. pentru august a fost făcută pe 23 septembrie. 

Concluzie

Afirmația lui Vlad Voiculescu este adevărată. Stimulentele financiare pentru persoanele adulte cu handicap au fost plătite în 23 septembrie pentru august.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.