Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

09.11.2020

„luna trecută [stimulentele financiare pentru persoane cu handicap] au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh.”

Vlad Voiculescu

USR-PLUS, fost ministru al Sănătății

Sursa afirmației: Facebook

Adevărat

Context

În 27 octombrie 2020,  Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București  anunța pe Facebook amânarea plății stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap până la o dată ulterioară. În aceeași zi, Vlad Voiculescu (USR-PLUS)-  viceprimar al Capitalei a scris pe Facebook: 

„luna trecută [stimulentele financiare pentru persoane cu handicap] au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh.”

Ce verificăm?

Ziua în care Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a plătit stimulentele financiare pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap în septembrie.

Verificare

Stimulentele financiare pentru integrarea socială a adulților cu handicap în valoare de 500 lei/lună au fost introduse printr-o hotărâre a Consiliului  General al Municipiului  București în 2017.

Potrivit Direcție Generală de Asistență Socială a Municipiului București, plata  stimulentelor se realizează la finalul fiecărei luni, pentru luna anterioară, iar cea. pentru august a fost făcută pe 23 septembrie. 

Concluzie

Afirmația lui Vlad Voiculescu este adevărată. Stimulentele financiare pentru persoanele adulte cu handicap au fost plătite în 23 septembrie pentru august.

© 2022 Factual.ro · Toate drepturile rezervate   •   Cookies   •   Contact

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.