Dezinformări rețele sociale
Data postării: 28.05.2024
www.factual.ro
FALS | Conspirația președinților americani care practică ritualuri satanice

Un utilizator Facebook a realizat o postare în care se afirmă că lideri politici americani și figuri din viața publică au fost surprinși într-un videoclip în timp ce practică ritualuri satanice, în cadrul cărora sunt sacrificați copii.

Uluitor…Da, suntem spre final…

Reporterul de știri reputatul Tucker Carlson  a lansat recent mai multe înregistrări video cu președinții Barak Obama, Bill Clinton, Joe Biden, Jeffrey Epstein, Prințul Andrew, membri ai Congresului și alți globaliști care violează și sacrifică copii în rituri satanice.

Evident, ritualurile satanice de sacrificiu al copilului din 2008  au avut loc într-un tunel de sub Casa Albă.  BOOOM!!! Raportul bombă al lui Judy Byington: Bill Clinton, Barack Obama, Joe Biden, Prințul Andrew, Jeffrey Epstein surprinși într-un videoclip înfăptuind rituri satanice de sânge, viol și sacrificii de copii. . . – American Media Group (amg-news.com)

Totul a fost considerat parte a unui Inel internațional de trafic de copii  condus de Vatican pentru elitele globale și politice cu legături cu Insula Pedofililor a lui Jeffrey Epstein – care se află lângă o insulă deținută de Oprah Winfrey și Insula de apă a lui Biden.  Soare. 7 februarie 2021: Congresul, Biden, arestat în timp ce militarii salvau copii torturați din tunelurile de sub Capitol Hill | Politica | Înainte de a fi știri”, arată o parte din postarea Facebook.


Afirmațiile conform cărora liderii americani, președinți, persoane publice sau oameni de afaceri ar lua parte la ritualuri satanice în care sunt sacrificați copii a apărut în cadrul teoriei conspirației denumite Pizzagate. Despre acest subiect vezi mai multe informații aici sau aici. Această teorie continuă miturile, folosite încă din Evul Mediu, pentru a legitima abuzurile la care au fost supuși evreii (în principiu, discursul acuză evreii și susținătorii lor că ar folosi ritualuri sângeroase – este și una dintre teoriile folosite de regimul nazist, pentru justificarea crimelor sale).

În 2017, teoria Pizzagate a fost preluată în cadrul mișcării Qanon, ai cărei membri militează, printre altele, și pentru legitimitatea discursului politic al lui Donald Trump.

Postarea Facebook face trimitere la mai multe articole, însă nicăieri nu apar clipuri video în care să fie filmate persoanele menționate în postare în timp ce practică ritualuri satanice.


Adenocromul

 

Practic, adepții acestui curent conspiraționist spun că liderii americani sacrifică minori pentru a extrage o substanță care ar întineri. Este vorba despre adrenocrom, un compus chimic instabil, format prin oxidarea epinefrinei, cunoscută și sub denumirea de adrenalină. Denumirea este o combinație a cuvintelor adrenalină, referindu-se la sursa sa și crom, referindu-se la faptul că are o culoare violet.

Însă, în realitate, rolul acestei substanţe nu are nicio legătură cu întinerirea organismului uman. 

Există studii asupra efectului acestei substanțe (vezi aici sau aici), însă nu există nicio informație științifică despre faptul că ar prelungi viața sau ar menține tinerețea mai mult timp.

Substanța a fost descoperită în anul 1856, de către medicul francez Alfred Vulpian. În anii 1950, psihiatrii canadieni Abram Hoffer și Humphry Osmond au observat că adrenocromul poate induce simptome de schizofrenie și au susținut că substanța ar putea produce halucinații.

Afirmațiile din cadrul postării Facebook sunt preluate din articole publicate pe site-ul amg-news.com. Este vorba despre un site cunoscut pentru faptul că diseminează știri false, care fac parte, cu precădere, din registrul teoriilor conspirației. Un seminar despre dezinformare și știri false, susținut în cadrul Feinberg School of Medicine, include acest site într-o listă a surselor prin care se răspândesc știrile false.

Și Media Bias/Fact Check, o organizația care analizează sursele prin care se produce dezinformarea, a catalogat site-ul American Media Group drept o sursă de dezinformare.

Factual.ro a mai publicat articole despre acest subiect. Ele pot fi accesate aici și aici.

 

SEO optimized by sem.ro SEO agency.