Dezinformări rețele sociale
Data postării: 10.11.2023
www.factual.ro
FALS | Persoanele vaccinate cu ARNm devin proprietatea celui care are patentul

Persoanele vaccinate anticovid au ADN-ul modificat, ceea ce le face automat proprietatea celui care deține patentul acestui genom modificat. Un videoclip viral pe rețelele de socializare preluat de pe Telegram, susține: „Un raport SUA din 2003 a declarat că ADN-ul uman, genomul uman, nu se poate patenta, pentru că este un ‘produs natural’, dar, dacă este alterat genetic, atunci acesta se patentează. Atunci când dumneavoastră, printr-un vaccin Adenovirus, modificați genomul, acea persoană vaccinată este o persoană trans-genică, trans-umană și, din punct de vedere legal și al dreptului internațional, devine proprietatea celui care deține patentul”.

 În realitate, genomul uman NU poate fi patentat. Este o decizie a Curții Supreme de Justiție din SUA, din 2013, care a judecat un caz disputat între Asociația pentru Patologie Moleculară și compania Gyriad Genetics, în care aceasta din urmă ar fi vrut să patenteze o moleculă modificată în laborator. Justiția a decretat că genomul uman, chiar și modificat, nu poate fi patentat, ci doar dacă este sintetic, adică produs de la zero.

Aceste supoziții, privind patentarea genomului așa-zis modificat prin vaccin, au circulat și în alte medii internaționale, iar Associated Press a demontat, încă de acum doi ani, afirmații similare.

În plus, vaccinurile ARNm  împotriva Covid-19, NU modifică genomul. Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA a listat alterarea AND-ului de către vaccinuri pe lista „miturilor false”. 

O explicație video vine de la dr. Paul Offit, de la Spitalul de Copii din Philadelphia:


Articole pe această temă au fost publicate în numeroase rânduri, și de presa internațională- iată aici un exemplu din Forbes: „ARNm-ul nu intră niciodată în nucleu, partea celulei care conține tot ADN-ul propriu și instrucțiunile aferente”.

Și Factual.ro a mai analizat această ipoteză, într-un articol anterior.

Cine este „medicul” din videoclip?

Chinda Brandolino, persoana din videoclip, a fost medic legist până în anul 2013, potrivit unui site din America Latină, care combate dezinformarea pe teme sanitare. În 2015, Brandolino a candidat ca deputat pentru partidul All for Buenos Aires. Aceasta a răspândit diverse conspirații, precum autismul cauzat de vaccin și vaccinul realizat din fetuși avortați.

Conspirațiile răspândite de ea au fost verificate și declarate drept false și de Poynter.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.