Dezinformări rețele sociale
Data postării: 15.04.2024
www.factual.ro
FALS | Stanley Kubrick a recunoscut că a regizat aselenizarea

Un utilizator Facebook reia tema aselenizării așa-zis false și susține că imaginile difuzate la începutul anilor 70 cu echipajul misiunii spațiale Apollo 11 ar fi fabricate. 

Acesta scrie că videoclipul cu aterizarea pe Lună ar fi fost filmat de regizorul Stanley Kubrick, care ar fi recunoscut acest lucru într-un interviu făcut public la mai mulți ani după moartea lui. 

Cea mai mare escrocherie / farsă / înșelăciune din istoria omenirii! Apollo 11 nu a aterizat niciodată pe Lună!

Cu trei zile înainte de moartea legendarului regizor Stanley Kubrick, acesta a acordat ultimul său interviu unui coleg regizor pe nume T. Patrick Murray. Murray a fost oarecum deranjat de faptul că Kubrick a acceptat oferta sa de a-i lua un interviu, având în vedere refuzul constant al regizorului de a interacționa cu presa în ultimii săi ani. Această confuzie a crescut doar atunci când i s-a cerut să semneze un acord de confidențialitate de optzeci și opt de pagini care îl obliga să nu facă public conținutul interviului decât după 15 ani de la moartea sa. Derutat, dar extrem de entuziasmat de oportunitatea de a purta o conversație cu marele regizor, Murray a continuat interviul. Ceea ce a descoperit are potențialul de a fi cel mai mare scandal din istoria modernă a Americii, și nu numai.

Kubrick a spus clar că a acceptat interviul cu un scop foarte precis. Știa că era aproape de moarte și dorea să se descarce de ceva monumental înainte de a muri. Aproape imediat după ce s-a așezat, a început să-i spună intervievatorului uimit că aselenizarea a fost falsă și că el însuși fusese regizorul responsabil de filmare. “Am comis o păcăleală uriașă față de publicul american, pe care sunt pe cale să o detaliez acum, implicând guvernul Statelor Unite și NASA, că aselenizările au fost falsificate, că aselenizările TOATE au fost falsificate și că eu am fost persoana care le-a filmat”, a spus el”, scrie în postare.

Utilizatorul mai adaugă și că Stanley Kubrick ar fi acceptat să regizeze aselenizarea dintr-un impuls meschin, că a primit o sumă foarte mare de bani pentru a face acest lucru și că acuzațiile referitoare la faptul că interviul este fals sunt nefondate.

Postarea este însoțită de un clip video fără sunet, în care regizorul ar recunoaște că a regizat aselenizarea.

Este o temă care circulă, în cercurile conspiraționiste, de mulți ani, iar Factual.ro a mai analizat, anterior, și alte postări similare.


Aselenizarea

 

În 16 iulie 1969, un echipaj format din astronauții Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins, îmbarcați pe naveta spațială Apollo 11, a decolat cu misiunea de a face prima aselenizare.

Aceasta a avut loc în 6 mai 1969, când Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe suprafața satelitului natural al Pământului și a rostit celebra frază: „Un pas mic pentru om, un pas gigantic pentru omenire”.

În perioada Războiului Rece, din punct de vedere politic, această misiune era disputată între cele două mari puteri mondiale: SUA și Rusia.

Pe acest fond, au apărut mai multe teorii ale conspirației, care convin propagandei ruse, ai căror adepți cred că acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată.


Stanley Kubrick și asenelizarea

 

Vivian Kubrick, fiica regizorului american, a declarat fără echivoc, pe contul ei de Twitter, că interviul în care tatăl ei ar recunoaște că aterizarea pe Lună este un trucaj, un fals.

Cu siguranță (?!) un artist, precum tatăl meu, al cărui nivel profund de integritate artistică este evident, a cărui conștiință politică/socială este prezentă în formă de manifest în aproape fiecare film pe care l-a făcut. Subiectele lui extrem de controversate i-au pus literalmente viața în pericol, și totuși a continuat să facă filmele pe care le-a făcut… nu credeți că el ar fi ultima persoană care să asiste Guvernul SUA într-o asemenea trădare teribilă a propriilor cetățeni?!?

Există multe conspirații foarte reale care s-au întâmplat de-a lungul istoriei noastre, se întâmplă în prezent, sunt prea conștientă de manipulările groaznice ale guvernelor, serviciilor secrete, bancherilor, complexului militar-industrial etc. Dar afirmații că aterizările pe Lună au fost trucate și filmate de tatăl meu? Pur și simplu nu pot înțelege asta!!? Cum poate cineva să creadă că unul dintre cei mai mari apărători ai omenirii ar comite un astfel de act de trădare?

Lucrările artistice ale tatălui meu sunt apărarea sa incontestabilă! (…) acest așa-zis „adevăr” pe care acești nebuni malefici continuă să-l promoveze – că tatăl meu a conspirat cu guvernul SUA pentru a „falsifica aterizările pe Lună” – este evident o minciună grotescă”,  a scris fiica regizorului, într-o postare din 2016.

Clipul care însoțește postarea a fost postat pe canalul de Youtube Esoteric Detective în 2015, fapt care le-au făcut pe fiica și fosta soție a regizorului să dezmintă aceste afirmații. Pe acest canal sunt difuzate diferite teorii ale conspirației.

Utilizatorul Facebook mai afirmă că interviul cu Stanley Kubrick ar fi fost realizat cu câteva zile înainte ca regizorul să moară. Însă o serie de imagini filmate cu Kubrick în 1989 demonstrează că el arăta și vorbea cu totul altfel decât în imaginile promovate de adepții acestei teorii. 

*Stanley Kubrik în postarea de pe Facebook

 

*Stanley Kubrik într-un interviu real, din 1989

 

Mai mult, la aniversarea de 50 de ani a misiunii Apollo 11, NASA a făcut publice documentele aselenizării, care conțin informații tehnice legate de costumele astronauților, navele spațiale, rapoartele echipajului și multe alte informații interne.


SEO optimized by sem.ro SEO agency.