Dezinformări rețele sociale
Data postării: 16.11.2023
www.factual.ro
TEORIA CONSPIRAȚIEI | Schwab este succesorul familiei Rothschild, scopul său este să ne extermine

Un videoclip încărcat pe Facebook, preluat de pe Tik Tok, prezintă o imagine care ar reprezenta arborele genealogic al lui Klaus Schwab, mai multe poze cu Forumul Economic Mondial și se spune că „există 2 clase de oameni: una care are un arbore genealogic de mii de ani, cei care s-au pregătit cum să conducă și cei care sunt conduși, adică oamenii de rând. Vor să ne extermine controlat, ușor. În fiecare an ne vor băga anumite chestii, vor băga războaie, viruși etc. În timp ce murim, aduc oameni din Africa. În timp ce murim, ne bagă roboței. Până în 2030 o să extermine foarte mulți oameni, iar noi nu ne vom da seama”. Poza cu arborele genealogic al lui Klaus Schwab a circulat și în alte țări și a fost dovedită falsă, de Reuters, în septembrie 2023. Imaginea vrea să îl lege pe Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial, de familia Rothschild, cu o veche tradiție de afaceri, care a întemeiat case bancare, însă legătura dintre cele două familii este, în realitate, inexistentă

Această ipoteză a fost vehiculată și în 2022, dar a fost verificată și dovedită falsă de fact-checkerii de la Full Fact.


Rădăcinile lui Schwab

În cartea sa, „Stakeholder Capitalism” (trad. „Capitalismul participativ” sau „Capitalismul părților interesate”), Klaus Schwab îi menționează de mai multe ori pe părinții săi, cărora, de altfel, le și dedică volumul. Aceștia, Eugen Wilhelm Schwab și Erika Epprecht, au fost în mod eronat legați de numele lui Marianne Schwab, născută Rothschild. Potrivit Memorialului victimelor Holocaustului din Frankfurt, aceasta a emigrat în SUA, în 1938. Chiar dacă tatăl său era într-adevăr bancher, nu avea o legătură directă cu celebra familie Rothschild, ale cărei rădăcini în lumea afacerilor sunt menționate, de Enciclopedia Evreiască, încă din 1619.

Chiar și așa, președintele Forumului Economic Mondial nu are legătură nici cu această familie – el s-a născut în 1938, în Ravensburg, Germania. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, familia sa a rămas în Germania și a fost ținută sub observație de Gestapo. Mama sa, de origine elvețiană, a fost interogată de serviciul de spionaj nazist în mai multe rânduri, pentru că le vorbea copiilor săi „germana elvețiană”. După terminarea liceului, în 1957, Klaus Schwab s-a înscris la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie (ETH) din Zurich, unde a studiat ingineria mecanică.


Conspirația Marii Resetări

Videoclipul mai menționează și „Marea Resetare”, o teorie emisă de Schwab și care, în accepțiunea conspiraționiștilor, vizează exterminarea populației până în 2030. 

Marea resetare este o teorie expusă într-o carte, despre o proiecție pe care Klaus Schwab a avut-o asupra lumii post-pandemice. Văzând mecanismele din pandemie și analizând lucrurile care au funcționat și care nu, Schwab a emis o opinie despre cum ar trebui schimbate sistemele economice și sociale, astfel încât să funcționeze mai bine. 

Factual.ro a analizat această teorie încă din timpul pandemiei de Covid19, când ea a luat amploare. 

Teoria Marii Resetări prevede, printre altele, schimbări în politica energetică, eliminarea combustibililor fosili și implementarea unei taxe suplimentare pentru cei bogați, pentru a crea un viitor mai sănătos și echitabil. Nu există nicio referință la exterminarea populației

SEO optimized by sem.ro SEO agency.