Oana- Silvia Țoiu

Afiliere Politică: USR, deputat

Biografie:

Născută în 1985, în Călărași. A fost membru în Consiliul Național PLUS, iar din iunie 2021 a trecut la USR.

În cadrul Comisiei Naționale de Politici Publice și Programe PLUS, coordonează grupul de familie și societate. A obținut primul mandat de deputat în anul 2020. Fondator al Social Innovation Solutions, firmă de consultanță de unde susține că obține cele mai multe venituri.

A ocupat funcția de președintă a Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților până în noiembrie 2021 și a lucrat anterior în Guvernul tehnocrat, condus de Dacian Cioloș, ca secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, unde a coordonat politicile publice pentru copii și familie, intervenții de urgență pentru românii din diaspora și reforme de debirocratizare a sprijinului oferit de stat.

Ca deputat, a coinițiat proiectul „Zi liberă pentru vaccinare”, care a devenit lege, cei care se vaccinează primesc o zi liberă plătită pentru fiecare doză efectuată, iar elevii și studenții primesc scutire de la cursuri. De aceste drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului pentru a-l însoți la vaccin.

Înainte să intre în politică, potrivit CV-ului, a fost membru al mai multor ONG-uri, printre care ActiveWatch și AIESEC.

În 2014, Țoiu a câștigat o Bursă German Marshall Fund, Marshall Memorial Fellowship, în Statele Unite ale Americii.

Face parte din comunitatea Forumului Ecomonic Mondial (World Economic Fund, WEF).

Potrivit declarației de avere, nu are proprietăți în România, dar deține jumătate dintr-un apartament de 30mp, în Grecia.

*Foto: Facebook / Oana Țoiu

SEO optimized by sem.ro SEO agency.