Sorin Cîmpeanu

Afiliere Politică: PNL, fost ministru al Educației

Biografie:

Politician român, fost membru ALDE, ulterior Pro România, actualmente PNL.

Ministrul Educației în guvernul Nicolae Ciucă și, anterior, în guvernele Florin Cîțu și Victor Ponta. A fost, pentru câteva zile, în 2015, prim-ministru interimar, după demisia lui Victor Ponta, ca urmare a protestelor după incendiul din clubul Colectiv.

În 2015, aflat în fruntea Consiliului Național al Rectorilor, a semnat un acord cu Victor Ponta, candidat pe care ulterior l-a susținut în campania pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit CV-ului, are o diplomă de doctor obținută la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, al cărui absolvent, de altfel, este.

Este sau a fost membru al unor organizații profesionale din domeniu, ca Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, Asociaţia Generală a Inginerilor din România, Fundaţia pentru Dezvoltare Rurală din România, Societatea Naţională pentru Ştiinţa Solului, Comitetul Naţional pentru combaterea secetei, deşertificării şi degradării terenurilor, Centrul de Excelenţă în Cercetare în Inginerie Rurală şi Protecţia Mediului.

Născut în 1968, la București.

Foto: Facebook

SEO optimized by sem.ro SEO agency.