Emanuel Ungureanu (USR-PLUS)
,,777 de cazuri NOI de Covid 19 și Boc refuză să ceară tratarea tuturor angajaților din primărie dar plătește articole în care îndeamnă la responsabilitate pe alții...
La Primăria Cluj-Napoca nu s-a făcut niciun test anti Covid 19 cu toate că sunt deja confirmate 2 cazuri în același birou.”
Adevărat
Barometru Factual
Coronavirus
Data verificării: 16.08.2020
www.factual.ro
Sursa afirmației: Instagram

Context

În 12 iulie 2020, Emanuel Ungureanu de la USR-PLUS a scris pe Instagram:

,,777 de cazuri NOI de Covid 19 și Boc refuză să ceară tratarea tuturor angajaților din primărie dar plătește articole în care îndeamnă la responsabilitate pe alții…

La Primăria Cluj-Napoca nu s-a făcut niciun test anti Covid 19 cu toate că sunt deja confirmate 2 cazuri în același birou. 

Ce verificăm?

Numărul de cazuri de Covid 19 din Cluj, numărul persoanelor infectate și numărul de teste din primăria Cluj.

Verificare

Conform unui buletin de presă din 16 iulie, au fost confirmate 35.003, iar cu o zi mai  devreme, erau confirmate 34.226 de cazuri. Deci  777 de cazuri noi. 

Primăria Cluj ne-a transmis la acel moment că în 16 iulie au fost confirmate 2 cazuri de persoane infectate într-un birou al instituției. 

Totuși, primăria nu ne-a comunicat nu  numărul de teste efectuate asupra personalului, dar am fost asigurați că Direcția de Sănătăte Publică din Cluj a luat toate măsurile de protecție conform legii.

Concluzie

Declarația deputatului Ungureanu este adevărată, cu mențiunea că a fost  imposibil să verificăm numărul testelor. În 16 iulie au fost 777 de cazuri noi, printre care 2 în cadrul Primăriei Cluj. 

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.