Mihai Lasca (deputat, fost membru AUR)
„(...) în această falsă pandemie nu este vorba despre sănătate ci despre controlul omenirii prin injectarea serurilor anti-covid și implantarea cipului (codul QR sau semnul fiarei) în corpul oamenilor! (...)Președintele Comisiei Europene, ne prezintă acest lucru, fără perdea.”
Fals
Barometru Factual
Coronavirus
Data verificării: 29.01.2022
www.factual.ro
Sursa afirmației: Facebook

Context

Pe 23 ianuarie 2022, deputatul Mihai Lasca, fost membru AUR a postat un video pe Facebook și a scris: 

Așa cum v-am avertizat de multă vreme, în această falsă pandemie nu este vorba despre sănătate ci despre controlul omenirii prin injectarea serurilor anti-covid și implantarea cipului (codul QR sau semnul fiarei) în corpul oamenilor! Așadar suntem în continuare sub asediul globaliștilor sataniști. Președintele Comisiei Europene, ne prezintă acest lucru, fără perdea”. 

Imaginile video din postare conțin declarații ale Ursulei von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

 

Ce verificăm?

Dacă videoclipul are legătură cu textul postat de Mihai Lască pe Facebook și ce a declarat Ursula von der Leyen referitor la cipuri.

Verificare

Pe 20 ianuarie 2022, Ursula von der Leyen – președintele Comisiei Europene – a postat pe Twitter un discurs în care vorbește despre cipuri și industriile pentru care acestea sunt vitale, printre care industria auto. Mai spune că nu există digital fără cipuri și că nevoia de cipuri a Europei se va dubla în următoarea decadă.

Ea mai accentuează necesitatea dezvoltării tehnologiei de creare a cipurilor, deoarece cei mai mulți dintre furnizori sunt din afara Europei. A mai anunțat că la începutul lunii februarie, va apărea o propunere de act referitor la cipuri și că acesta va permite progresul în cinci linii cheie:

  • consolidarea capacității de cercetare și inovare în Europa;
  • asigurarea leadershipului european în materie de proiectare și producție;
  • adaptarea normelor privind ajutoarele de stat pentru a permite acordarea de sprijin public pentru instalații de producție în uniune;
  • îmbunătățirea capacității de a anticipa și de a răspunde la penurii și la problemele de aprovizionare în domeniu;
  • sprijin pentru întreprinderile mai mici și inovatoare.

Reamintim că, în timpul pandemiei de Covid 19 a apărut și o criză globală de cipuri folosite în mai multe industrii.

 

Concluzie

Afirmația este falsă. Președintele Comisiei Europene nu vorbește despre implantarea cipurilor în corpul oamenilor, ci despre producerea cipurilor necesare în industrii cheie.

SUBIECTE CONEXE

SEO optimized by sem.ro SEO agency.