Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

28.04.2021

„România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie, când spitalele și secțiile ATI au rămas fără bani.”

Marcel Ciolacu

președinte PSD

Sursa afirmației: Facebook

Fals

Context

După ce ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premier,  pe 21 aprilie 2021, Marcel Ciolacu – președintele PSD – a declarat: 

România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie, când spitalele și secțiile ATI au rămas fără bani.

Ce verificăm?

Dacă România este singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în pandemie.

Verificare

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, și-a anunțat demisia pe 13 aprilie 2021, datorită problemelor persistente de sănătate cauzate de suprasolicitare.

După cum se poate vedea din CV-ul acestuia, Rudolf Anschober era ministru al Sănătății din 29 ianuarie 2020, părăsind oficial funcția pe 19 aprilie 2021.

Ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtěch, și-a anunțat demisia pe 21 septembrie 2020ca urmare a criticilor primite pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus.

După cum se poate vedea pe site-ul oficial al acestuia, Adam Vojtěch a fost ministru al Sănătății din 2017 până în 2020.

Concluzie

Afirmația lui Marcel Ciolacu este falsă. România nu a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în pandemie.

© 2022 Factual.ro · Toate drepturile rezervate   •   Cookies   •   Contact

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.