Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
Baner
Barometru Factual

24.04.2021

„La momentul în care această decizie a fost luată, mai bine de jumătate din paturile de la Foișor erau libere, mai bine de jumătate din paturile de terapie intensivă și aproape jumătate din toate celelalte paturi”.

Vlad Voiculescu

USR-PLUS, fost ministru al Sănătății

Sursa afirmației: Facebook (min. 8:02)

Adevărat

Context

Pe 9 aprilie 2021, Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor a fost transformat în spital COVID, iar pacienții de aici au fost fie externați, fie transferați la alte unități medicale. La data de 11 aprilie 2021, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut o conferință de presă în care a făcut mai multe precizări referitoare la transferul pacienților:

La momentul în care această decizie a fost luată, mai bine de jumătate din paturile de la Foișor erau libere, mai bine de jumătate din paturile de terapie intensivă și aproape jumătate din toate celelalte paturi”. 

Ce verificăm?

Situaţia ocupării paturilor din Spitalul Foişor la data transformării în spital COVID-19.

Verificare

Conform Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Spitalul Foișor are 217 paturi, dintre care 28 pentru secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). 

ASSMB a transmis, la solicitarea Factual.ro:

Concluzie

Afirmația lui Vlad Voiculescu este adevărată. La data transformării în unitate pentru bolnavii de COVID 19, peste jumătate din totalul paturilor din Spitalului Foişor erau libere. 

© 2022 Factual.ro · Toate drepturile rezervate   •   Cookies   •   Contact

Revamped by webgraphic webdesign Sibiu. Recomandăm magazinul de cauciucuri și anvelope de la AnvelopeX.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.