Dezinformări rețele sociale
Data postării: 11.07.2024
www.factual.ro
FALS | Paturile medicale virtuale pot trata orice boală

Un utilizator Facebook a postat o imagine în care este prezentat un presupus tip de aparatură medicală cu un design futurist, denumit pat medical holografic.

 

„Paturile medicale holografice care înlocuiesc în prezent spitalele din întreaga lume vor fi disponibile pentru uzul cotidian al publicului. Împreună cu Turnurile de energie liberă ale lui Nikola Tesla, toată tehnologia disponibilă va fi adaptată la aceste standarde. Inteligența patului medical poate vindeca cancere, tumori, fibromialgie – daunele provocate de vaccinuri pot inversate. ”Îmbătrânirea” nu există – nu veți avea dureri articulare și nici nu veți avea nevoie de industria suplimentelor – deoarece deficiențele au fost create de Ei. Gândiți-vă la contingența din Jurassic Park. Folosind energia tahionică și plasmatică – exact ca în star Trek Next Generation, vindecarea va fi un proces rapid la care toată lumea va avea acces. Patul medical are capacitatea de a-ți scana corpul din cap până-n picioare și de a detecta fiecare problemă”, se arată în textul care însoțește imaginea.

 

Postarea a fost realizată în 15 iunie 2024, a acumulat 33 de reacții, 6 comentarii și a fost distribuită de 12 ori.

 

Postarea a fost preluată de pe contul unui utilizator X care distribuie, cu preponderență, mesaje care fac trimitere la mișcarea Q Anon. Acest grup îl susține pe politicianul american Donald Trump și este format din adepți ai teoriilor conspirațiilor.

Factual.ro a publicat informații despre originea și parcursul mișcării Q Anon (vezi aici sau aici).

Fotografia cu paturile medicale distribuită de utilizatorul Facebook a fost preluată dintr-o bază de imagini ale unei companii care realizează modele 3D. Acest model 3D, precum și celelate din serie, au fost publicate pe site-ul turbosquid.com în mai 2017.

Anunțuri similare de vânzare a unor „paturi medicale” virtuale pot fi accesate aici sau aici.

 

Postarea face trimitere la un tip de teorii ale conspirației care promit tratamente medicale futuriste, ținute în secret de membrii organizațiilor oculte care conduc lumea. Un studiu medical arată că că procentul americanilor care acceptă teoriile conspirației medicale este alarmant de mare.

 

De exemplu, 44% dintre respondenții chestionați spun că medicii administrează vaccinuri copiilor, deși știu că vaccinurile sunt dăunătoare, 37% consideră că Agenția Federală a Medicamentelor refuză să aprobe un tratament general al cancerului, iar 46% dintre respondenți consideră că fluorizarea (pastei de dinți) este un complot secret pentru a otrăvi oamenii. Autorii studiului afirmă că expunerea la teoriile conspirației medicale influențează comportamentele de sănătate.

 

Utilizatorul Facebook face referiri la „contingența din Jurassic Park”, referindu-se la o alterare genetică prin care, în filmul menționat, dinozaurii nu mai produceau un aminoacid numit lisină, în lipsa cărora mureau. Acest compus organic poate fi procurat din carne, lactate, soia, cartofi și o multitudine de alte alimente și plante.

 

Energia tahionică” este generată de o particulă subatomică (ipotetică) a cărei viteză o depășește pe cea a luminii.

 

În textul care însoțește imaginile create într-un studio virtual 3D sunt expuse teorii din diferite domenii, care nu au fost încă dovedite în practică. Este o modalitate prin care adepții conspirațiilor își expun ideile, folosind un limbaj științific fără a transmite informații reale.

 

Postul de știri BBC a publicat un reportaj despre un tip de înșelătorie în care o reprezentanții unei clinici promiteau tratamente miraculoase prin intermediul unor „paturi medicale” virtuale.

Sursa foto captură quantumfrequencymedicine.com

 


Concluzie


Afirmațiile utilizatorului Facebook nu sunt adevărate. În momentul de față nu există paturi virtuale medicale care pot trata orice boală. Aceste paturi virtuale medicale, la care se referă utilizatorul Facebook și cei care le comercializează, nu sunt diferite față de leacurile magice despre care se afirma că pot trata orice boală. Nu este nicio diferență între, spre exemplu, uleiul de șarpe comercializat ca panaceu și paturile virtuale medicale la care se referă utilizatorul Facebook și cei care le comecializează.

SEO optimized by sem.ro SEO agency.